Handelingen

Doetinchem, Bilderdijkstraat 3 - Heilige Geest

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Heilige Geestkerk
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Doetinchem
Plaats: Doetinchem
Adres: Bilderdijkstraat 3
Postcode: 7009JL
Inventarisatienummer: 11274
Jaar ingebruikname: 1965
Architect: Dresmé, J.A.A.
Huidige bestemming: Ned. Geref. kerk
Monument status: Geen


Geschiedenis

Interessante moderne kerk met toren.

Tweede R.K. parochie(kerk) in Doetinchem, opgericht na de Tweede Wereldoorlog. Belangrijke moderne kerk met toren, in uitbreidingswijk van Doetinchem.

In 2014 overgenomen door de Nederlands Gereformeerde Kerk, met behoud van de naam Heilige Geestkerk.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 17 juli 2013

De Nederlands gereformeerde kerk van Doetinchem-Velp zal begin volgend jaar de Heilige Geestkerk aan de Bilderdijkstraat 3 in Doetinchem overnemen. De gereformeerden kerken al een tijdje in het gebouw van de parochie H.H. Maria en Laurentius. De rooms-katholieke parochie moet door een fusie afstand doen van het kerkgebouw uit 1964 en de bijbehorende pastorie aan de Bilderdijkstraat. Vier van de acht rooms-katholieke kerkgebouwen moeten in de West-Achterhoek worden afgestoten, aldus media als De Gelderlander en Doetinchems Vizier deze week. De Nederlands gereformeerde kerk maakt gebruik van verschillende locaties in de stad. In de toekomst worden alle activiteiten gehouden in de Heilige Geestkerk.

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 14 november 2014

De Nederlands gereformeerde kerk (Ngk) in Doetin­chem opent zondag om 10.00 uur haar nieuwe kerkgebouw, de Heilige Geestkerk, na een grondige verbouwing. De gemeente heeft het bedehuis op 28 maart overgenomen van de rooms-katholieke Laurentius­parochie. Tijdens de verbouwing zijn de bijbehorende pastorie en bijzalen omgebouwd tot een modern zalencentrum. Vanuit dit kerkgebouw wil de groeiende Ngk actief in de wijk aanwezig zijn en heeft ze al verschillende activiteiten voor de buurt georganiseerd.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur

  • Op zoek naar meer afbeeldingen.