Handelingen

Doetinchem, Eikenlaan 10 - Goede Herderkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Goede Herderkerk
Genootschap: Christelijke Gereformeerde Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Doetinchem
Plaats: Doetinchem
Adres: Eikenlaan 10
Postcode: 7004AX
Sonneveld-index: 11261, 11255
Jaar ingebruikname: 1963
Architect: na te gaan
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Gebouwd als Nederlands Hervormde Goede Herderkerk. Aardig modern gebouw. Na buitengebruikstelling als Ned. Hervormde kerk in 1982 in gebruik genomen door de Christelijke Gereformeerde Kerk.

Orgel

Het orgel is in 1974 gebouwd door de firma Ernst Leeflang (Apeldoorn) voor de Gereformeerde Kruiskerk te Diever. In 2010 is het door de firma A. Nijsse & Zonen (Oud-Sabbinge) overgeplaatst naar Doetinchem.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 2 januari 2007.

Op 3 januari 1982 werd de christelijke gereformeerde kerk van Doetinchem geïnstitueerd. Het 25-jarig bestaan wordt zondag herdacht in een dankdienst in de Goede Herderkerk aan de Eikenlaan.

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 29 mei 2007.

De christelijke gereformeerde kerk te Doetinchem vierde op 7 januari haar 25-jarig bestaan. In het kader van dit jubileumjaar publiceert de gemeente een boekje met daarin de geschiedenis van de Doetinchemse gemeente in woord en beeld. Het boekje wordt volledig in kleur uitgevoerd en verschijnt begin oktober. De opbrengst van het boekje is allereerst bestemd om de kosten van de uitgave te dekken; de rest komt ten goede aan de kerk. Nadere informatie is te krijgen bij J. Nipius (0314-631550).

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur