Handelingen

Doetinchem, Nieuweweg 36 - Nieuw Apostolische Kerk (1937 - 2005)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Nieuw Apostolische Kerk
Genootschap: Nieuw Apostolische Kerk in Nederland
Provincie: Gelderland
Gemeente: Doetinchem
Plaats: Doetinchem
Adres: Nieuweweg 36
Postcode: 7001DD
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1937
Architect:
Huidige bestemming: Door brand verwoest

Geschiedenis

1960 tot 1971 in gebruik bij Nieuw Apostolische Kerk in Nederland. Was ook in gebruik bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, buiten gebruik in 1994, door brand verwoest in 2005.

In de media

Uit Kerknieuws 15 april 2005

Twee mannen uit Doetinchem en Ulft zijn aangehouden in verband met een brand op 6 april in een leegstaande kerk in Doetinchem. Dat meldt de politie Noord- en Oost-Gelderland. De mannen hebben zichzelf aangegeven. De kerk is volledig afgebrand.

Een 18-jarige man uit Doetinchem meldde zich vrijdag 8 april en gaf aan vermoedelijk de brand in de kerk aan de Nieuweweg te hebben veroorzaakt. De zelfde dag meldde een 31-jarige man uit Ulft zich bij de politie. De mannen verklaarden in de kerk te zijn geweest uit nieuwsgierigheid en dat zij licht hadden gemaakt met brandbaar materiaal. Waarschijnlijk hebben zij dit niet goed gedoofd bij het verlaten van de kerk, waardoor brand ontstond.

Enkele woningen werden tijdelijk ontruimd tijdens de brand. Uit het onderzoek bleek dat de mannen vlak voor de brand in de kerk waren geweest. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.