Handelingen

Eindhoven, Wegedoornlaan 2a - De Fontein

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (overleg | bijdragen) op 9 nov 2013 om 14:28 (opmaak)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Fontein
Genootschap: Volle Evangelie Gemeenten
Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Eindhoven
Plaats: Eindhoven
Adres: Wegedoornlaan 2a
Postcode: 5646AC
Jaar ingebruikname: 2005
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status:

Geschiedenis

Evangelische Gemeente De Lichtstad, dit gebouw vervangt het eerdere houten noodgebouw aan de Heezerweg. De Evangelische gemeente De Lichtstad heeft twee gebouwen. Het ene is "De Akker" aan de Smetsakker 47, in de noordelijke wijk Woensel. Het andere was de voormalige Ned. Herv. Tivolikerk aan de Heezerweg 466, een houten noodgebouw. Dit laatste gebouw werd slecht, en op de Wegedoornlaan 29 is een nieuwe kerk, De Fontein, gebouwd. De kerk is mei 2005 al in gebruik genomen. De kerk moest toen nog wel worden afgebouwd en ingericht. Zaterdag 15 oktober 2005 is dit kerkgebouw De Fontein officieel in gebruik genomen.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 8 november 2005.

Nieuw gebouw voor De Lichtstad

Evangelische gemeente De Lichtstad in Eindhoven heeft vorige maand haar nieuwe kerkgebouw in gebruik genomen. Het kerkgebouw, dat de naam ”De Fontein” kreeg, biedt plaats aan zo’n 250 mensen. De eerste dienst werd al eerder gehouden, op Hemelvaartsdag dit jaar. Omdat het gebouw toen nog niet was ingericht, moesten bezoekers hun eigen stoel meenemen. De gemeente, die veertig jaar bestaat en zo’n 500 leden telt, heeft in Eindhoven twee kerkgebouwen: ”De Akker” (Noord) en ”De Fontein” (Zuid).

Een nieuw kerkgebouw voor de gemeente van Eindhoven-Zuid was hard nodig, vindt Gerrit Rozema, begeleider van het nieuwbouwproject. „We zaten in een oud houten kerkje van net na de Tweede Wereldoorlog, dat eerst toebehoorde aan een hervormde kerk.”

Een jaar of tien, elf geleden liep de pacht van de grond af en nu heeft de woningbouwcorporatie voor De Lichtstad een nieuwe kerk gebouwd. De corporatie zorgde ervoor dat de kerk „vier muren en een dak” kreeg, terwijl gemeenteleden en ingehuurde bedrijven de afwerking deden, zoals verwarming, sanitair, tussenwanden en verlichting.

„Het aantal zitplaatsen kan zo nodig worden uitgebreid tot 350”, zegt Rozema. „Als we ook de koffieruimte gebruiken, is er plaats voor 450 mensen. We kunnen dus nog groeien.”

Afbeeldingen