Handelingen

Emmen, Walstraat 21 - Ichthuskerk

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (Overleg | bijdragen) op 26 jan 2022 om 12:12 (Kaart hersteld)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Ichthus
Genootschap: PKN Protestantse Gemeente Emmermeer
Provincie: Drenthe
Gemeente: Emmen
Plaats: Emmen
Adres: Walstraat 21
Postcode: 7815RA
Jaar ingebruikname: 1954
Architect: Eldering, H.
Huidige bestemming: christelijk gereformeerde kerk
Monument status: geen
Sonneveld-index: 13919

Geschiedenis

Gebouwd als Gereformeerde kerk. Interessante wederopbouwkerk zonder toren. Gemeenschapscentrum met diensten. Deze kerk wordt ook wel de Ichthus Gemeente genoemd omdat alle activiteiten meestal plaats vinden in het kerkgebouw Ichthus. Na samenwerking, in kader Samen Op Weg, met de Ned. Hervormde gemeente Zeihuuv uitgebreid in 2004. Nieuwe ingangspartij met klokkenstoel, waarin de luidklok van de Hervormde kerk, geplaatst bij de Ichthuskerk. De naam van het afgestoten Hervormde kerkgebouw Zeihuuv leeft voort in de grote gemeenschapsruimte onder de kerkzaal.

  • 2022 - Het kerkgebouw Ichtus in Emmen gaat over in andere handen. De nieuwe eigenaar wordt de christelijk gereformeerde kerk, die nu nog in het Emmer centrum te vinden is. Het behoud van Ichtus als kerkgebouw is met de deal voor lange tijd gegarandeerd.

Orgel

In de gereformeerde Ichtuskerk in Emmen werd een orgel geplaatst door de firma Verschueren. Het orgel is op 30 november 1956 in gebruik genomen met een concert door Willem Hendrik Zwart. Deze was ook betrokken bij de bouw door Verschueren als adviseur. Bij oplevering was de Koraalbas 4' van het pedaal nog niet geplaatst. In 1997 is het instrument door de firma Verschueren gerestaureerd.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur