Handelingen

Frequently Asked Questions

Uit Reliwiki

FAQ

FAQ staat voor Frequently Asked Questions (veel gestelde vragen).

Stuurt u een e-mail als u een vraag (met antwoord) wilt toevoegen!

Vragen & antwoorden

Algemeen

Handleidingen zijn te vinden via de hoofdpagina of via deze links:

's Voor plaatsnamen

Gravenhages-,? Waarom wordt de naam van de stad hier niet gewoon als Den Haag geschreven? Gravenhages- klinkt wel erg onnatuurlijk. Kan dat niet aangepast worden?

Antwoord: Waarom het niet als bijv. Den haag wordt geschreven heeft ermee te maken dat de opsteller van het bestand waar de objecten vandaan komen het zo heeft geschreven (zeer oud en groot bestand). Het kan natuurlijk aangepast worden maar het probleem blijft bij bijv. 's-Gravenzande (Gravenzande s-). Voorstel is dus ook om de plaatsen met een 's te schrijven als het voorbeeld van 's-Gravenzande.

Foto's hergebruiken

Kan ik de foto's op Reliwiki voor een eigen project/hobby gebruiken? Is er copyright van toepassing?

Antwoord: De foto's op Reliwiki zijn het eigendom van de auteurs/makers van de foto's. Auteurs die foto's op Reliwiki plaatsen weten dat Reliwiki de beginselen van de Creative Commons onderschrijft. Dat betekent dat de foto's onder bepaalde voorwaarden door derden gebruikt mogen worden: er mag geen sprake zijn van winstoogmerk en de bron moet vermeld worden. De bronvermelding kan als volgt: ten eerste de vermelding dat de foto afkomstig is van Reliwiki (liefst met het citeren van de link naar de specifieke pagina waarop de foto voorkomt) en ten tweede de naam van de auteur (en datum waarop de foto genomen is - als het bekend is).

Wilt u een of meerdere foto's voor commerciële doeleinden gebruiken, dan dient u met de maker ervan in verbinding te treden.

Layout

Ik vind in de tekst vaak afkortingen zoals: WaG, bg hierin ook ELK tot.., ..(XVII), de school van Dom Bellot OSB, enz.

Is het niet veel handiger om dit voluit te schrijven?

Antwoord: Ja, afkortingen komen uit een database en het is de bedoeling dat die langzaamaan vervangen worden. Erwin van Pelt 31 aug 2009 05:55 (UTC)

Pagina verwijderen

Ik heb een pagina aangemaakt, of een pagina ontdekt die weg mag. Wat moet ik doen?

Antwoord: Deze worden verwijderd door de beheerders. Graag melding maken op deze pagina en dan wordt de betreffende pagina verwijderd. U maakt een melding door het leeg halen van de pagina en de tekst te vervangen door de volgende zin: deze pagina mag verwijderd worden. De pagina wordt dan vanzelf verwijderd door één van de beheerders. Dit kan soms enige tijd duren.

Vandalisme

Help een pagina staat vol met links of is totaal leeggehaald. Wat moet ik doen?

Antwoord: Meld dit zo snel mogelijk hier.

Contact

e-mail