Handelingen

Gebruiker

Archimon

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (Overleg | bijdragen) op 18 mei 2016 om 15:43 (aanvulling)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Archimon (niet zijn echte naam) is een kerkenhobbyist. Hij fotografeert kerken in Nederland en schrijft erover op zijn eigen website.

Verder in de ik-vorm:

Toen ik mij op 18 mei 2009 aanmeldde als gebruiker schreef ik hier het volgende:

"Ik heb reikhalzend uitgekeken naar de komst van Reliwiki maar ben in een aantal opzichten zwaar teleurgesteld. Met name het feit dat de databank al gevuld werd opgeleverd, met alle fouten van dien. De naamgeving van de artikelen is volslagen onlogisch waardoor kerken vaak onvindbaar zijn of met elkaar worden verward. Het was volgens mij beter geweest om met een schone lei te beginnen in plaats van de gebruiker te vragen dat hij andermans rommel opruimt. Verder betreur ik dat er geen gemeenschap van gebruikers is, laat staan een centrale discussie, en dat de organisatie achter Reliwiki alleen per e-mail te bereiken is."

Vandaag, puur toevallig exact zeven jaar later, merk ik op dat de gebruiksvriendelijk van Reliwiki op genoemde punten nog steeds niet is verbeterd en de laagdrempeligheid en de kracht van een gemeenschap zoals Wikipedia die kent ontbreken. Als ik een nieuwe pagina wil aanmaken zal ik mij eerst moeten verdiepen in de naamgeving, allerhande afkortingen, de tabel met gegevens, de techniek achter de kaartjes enz.. Mijn vragen even in de groep gooien is er nog steeds niet bij. En dus doe ik maar niks.

Hoewel, misschien dat iemand dit leest en pagina's kan aanmaken voor de kapellen van begraafplaats St. Barbara in Utrecht (Prinsesselaan 2) en het kerkhof van de St. Lambertuskerk in Veghel (Deken van Miertstraat). De eerste een Tepe, de tweede een (gesloopte) Cuypers.

Hartelijk dank, maar zou het desondanks toch geen goed idee zijn om alsnog een centrale overlegruimte aan te maken? Archimon (overleg) 18 mei 2016 16:27 (CEST)

. Er zit achter ieder object een overlegpagina waar alle mogelijke opmerkingen kunnen worden geplaatst. Verder kan overleg worden gepleegd via de FB-pagina van Reliwiki en ook wel via de FB-groep Nederlands Religieus Erfgoed. De gemeenschappelijke overlegpagina heeft wel bestaan maar werd nauwelijks gebruikt en nog vervelender nauwelijks gelezen. Ook ben ik rechtstreeks te bereiken via mijn gebruikerspagina of va email pa3ems(at)gmail.com.