Handelingen

Heerlen, John F. Kennedylaan - Kapel Welterhof: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(o.a. wijziging Genootschap)
(diversen)
Regel 53: Regel 53:
 
Kapel psychiatrisch gezondheidscentrum Welterhof.
 
Kapel psychiatrisch gezondheidscentrum Welterhof.
  
Geschiedenis Doopsgezinden in Heerlen::
+
Geschiedenis Doopsgezinden in Heerlen:
In 1920 is aan de Laan van Hövell tot Westerflier een Vermaning (een doopsgezinde kerk) gebouwd. Enige jaren geleden is de kerk verhuurd aan een fotoatelier. De bijzaal deed dienst als kerkzaal voor de Doopsgezinde Gemeente Zuid-Limburg. Zondag 27 juni 2010 is er de laatste kerkdienst gehouden. De kerk is verkocht. En de doopsgezinden huren nu de kapel van de Mondriaan Zorggroep aan de John F. Kennedylaan in Heerlen.
+
In 1920 is aan de Laan van Hövell tot Westerflier een Vermaning (Doopsgezinde kerk) gebouwd. Enige jaren geleden is de kerk verhuurd aan een fotoatelier. De bijzaal deed dienst als kerkzaal voor de Doopsgezinde Gemeente Zuid-Limburg. Zondag 27 juni 2010 is er de laatste kerkdienst gehouden. De kerk is verkocht. En de Doopsgezinden huren nu de kapel van de Mondriaan Zorggroep aan de John F. Kennedylaan in Heerlen.

Versie van 16 aug 2019 om 09:04


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Kapel Welterhof
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Limburg
Gemeente: Heerlen
Plaats: Heerlen
Adres: John F. Kennedylaan
Postcode:
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname:
Architect:
Huidige bestemming: onduidelijk
Monument status: geen

Geschiedenis

Kapel psychiatrisch gezondheidscentrum Welterhof.

Geschiedenis Doopsgezinden in Heerlen: In 1920 is aan de Laan van Hövell tot Westerflier een Vermaning (Doopsgezinde kerk) gebouwd. Enige jaren geleden is de kerk verhuurd aan een fotoatelier. De bijzaal deed dienst als kerkzaal voor de Doopsgezinde Gemeente Zuid-Limburg. Zondag 27 juni 2010 is er de laatste kerkdienst gehouden. De kerk is verkocht. En de Doopsgezinden huren nu de kapel van de Mondriaan Zorggroep aan de John F. Kennedylaan in Heerlen.