Handelingen

Hilversum, Kleine Drift 63 - Rehobothkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Rehobothkerk
Genootschap: Christelijke Gereformeerde Kerk
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Hilversum
Plaats: Hilversum
Adres: Kleine Drift 63
Postcode: 1221JW
Sonneveld-index: 05648
Jaar ingebruikname: 1959
Architect: Geels, H.
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen

Geschiedenis

Gebouwd als Christelijke Gereformeerde Kerk voor Hilversum-Oost. De Baptisten zijn medegebruiker (geweest) van de Rehobothkerk.

  • 2020 - Kerk gaat eind 2020 dicht.
  • 2021 - De Rehobothkerk in Hilversum is momenteel nog niet dicht. Mogelijk in de zomer van 2021. Zodra de renovatie van de Pnielkerk is afgerond zullen de Rehobothkerk/Pnielkerk de gezamenlijke diensten voortzetten in de Pnielkerk.
  • 2021 - De Hilversumse Historische Kring ’Albertus Perk’ wil dat de voormalige Rehobothkerk aan de Kleine Drift op de gemeentelijke monumentenlijst wordt geplaatst. Het gebouw van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Hilversum is eind juni, na 62 jaar, dichtgegaan en vervolgens verkocht.
  • 2021 - 27 juni 2021 laatste dienst gehouden.

Orgel

In 1959 werd een nieuwe kerk gebouwd voor de Christelijke Gereformeerde Kerk Hilversum-Oost. Er werd een orgel geplaatst door Fonteijn & Gaal. Het orgel is gebouwd met dhr. P. Stegenga als adviseur. In 1971 werd de kerk geviseerd en uitgebreid. De naam werd toen gewijzigd in Rehobothkerk.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 24 januari 2011.

De drie kerkenraden van de gemeentes van de Schuilhofkerk (gereformeerde kerk vrijgemaakt), de Pniëlkerk (christelijke gereformeerde kerk (cgk)) en de Rehobothkerk (cgk) in Hilversum hebben op 2 januari in een gezamenlijke dienst een intentieverklaring ondertekend. Daarin spreken zij uit dat ze de bestaande samenwerking verder gaan uitbouwen, om per 1 januari 2013 als één kerk (samenwerkingsgemeente) naar buiten te treden. De drie kerken werken sinds 2001 nauw met elkaar samen. In de zomerperiode en op christelijke feestdagen beleggen ze gezamenlijke diensten. Sinds 2009 worden de catechisaties gezamenlijk gegeven. In 2010 was er een gezamenlijke belijdenisdienst. De predikanten gaan regelmatig in elkaars kerken voor en ook op het gebied van evangelisatie en diaconaat worden de handen ineengeslagen. Ds. W. van ’t Spijker (CGK) deelde onlangs mee dat het streven is om in 2013 één kerkenraad te hebben met drie preekplekken en drie predikanten. Hij benadrukt dat de gemeenten, die samen ongeveer duizend leden tellen, niet uit nood naar elkaar toegroeien. „Onze belangrijkste drijfveer is het streven naar eenheid. We denken zelfs aan uitbreiding, bijvoorbeeld in Hilversum-Noord. Mogelijk kunnen we elders een nieuwe kerk stichten voor een ander publiek. Door de samenwerking kunnen we ons met die vragen gaan bezighouden.”

Afbeeldingen