Handelingen

Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(Actie Donaties voor Reliwiki)
(Geometrische objecten van Vera Galis in Domkerk Utrecht)
 
(215 tussenliggende versies door 7 gebruikers niet weergegeven)
Regel 5: Regel 5:
  
 
== Welkom bij Reliwiki ==
 
== Welkom bij Reliwiki ==
Steun Reliwiki! Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houd Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!
+
Reliwiki, de Nederlandse database over [[Definitie van een religieus gebouw|'''religieuze gebouwen''']], is gemaakt en wordt steeds verder aangevuld en verbeterd door gebruikers zoals u. Ruim 2.050 gebruikers hebben zich al aangemeld en samen hebben ze meer dan 118.000 foto's geüpload! En toch zijn er nog gebouwen met weinig informatie. Voeg uw informatie en foto’s gemakkelijk toe en draag zo bij aan de kennis van en waardering voor religieuze gebouwen.
  
== Kaart ==
+
Steun Reliwiki! Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun Reliwiki met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank) ten name van Stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houd Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!
{{Groen}}
 
'''Er zijn wat miswijzingen op de kaart die op een objectpagina staat. De kaart is dan blauw of verwijst naar de verkeerde plek. Dat probleem is eenvoudig te verhelpen. Hoe dat moet ? Kijk even op [[Kaart bewerken|Kaart bewerken]]. Of even een mailtje naar [mailto:reliwiki@xs4all.nl kaartherstel] '''
 
{{Einde}}
 
  
== Check of de informatie van kerken - die u kent - er goed op staat en deel uw kennis met anderen. ==
+
== Nieuwsberichten==
  
Reliwiki, de Nederlandse database over [[Definitie van een religieus gebouw|'''religieuze gebouwen''']], is gemaakt en wordt steeds verder aangevuld en verbeterd door gebruikers zoals u. Ruim 2.050 gebruikers hebben zich al aangemeld en samen hebben ze meer dan 118.000 foto's geüpload! En toch zijn er nog gebouwen met weinig informatie. Voeg uw informatie en foto’s dus toe (het is makkelijk) en draag zo bij aan de kennis van en waardering voor religieuze gebouwen.
+
==='''Nieuwe bestemming voor Petruskerk, Lichtaard'''===
 +
Archiefbureau Ruerd de Vries wordt de nieuwe huurder van de Petruskerk in Lichtaard (Frl.)  De kerk is eigendom van Stichting Alde Fryske Tsjerken. De Stichting is verheugd dat de kerk weer actief in gebruik wordt genomen voor diverse doeleinden.
 +
De Vries wil het kerkje zoveel mogelijk openhouden. De Stichting is blij met zijn initiatieven omdat zij eveneens als doel heeft de stenen levend te houden door kerken een nieuwe bestemming te geven. Behalve voor zijn archiefbedrijf wil hij het gebruiken voor tentoonstellingen en ‘bezinning’. Kunstenaar Gerrit Terpstra stelt een serie linodrukken van kerkgebouwen van de Stichting tentoon.
  
== Nieuws==
+
Het middeleeuwse kerkje heeft in de loop der eeuwen verschillende functies gehad. De laatste reguliere diensten werden in de jaren 1940 -1941 gehouden. In de jaren tachtig en negentig deed het kerkje dienst als \'oecumenisch jongerenklooster’. In 1978 werd in de kerk een tentoonstelling over het kloosterleven ingericht. Dankzij de inzet van het Plaatselijk Comité bleef het kerkje ook na de beëindiging van dit project toegankelijk voor publiek.
===Herbestemming Kerken: betrek de kerkengemeenschap bij een nieuwe functie===
+
*[https://frieschdagblad.nl/geloven/Petruskerk-in-Lichtaard-krijgt-nieuwe-huurder-27571449.html Website FrieschDagblad]
De herbestemming van een kerk is een proces van veel afstemmen. Er moet rekening gehouden worden met erfgoedzorg, inpassing van nieuwe functies of waarden in de omgeving, maar ook met de (voormalige) leden van de kerkelijke gemeenschap of parochie. Vooral die laatste groep vraagt bijzondere aandacht. Voor hen was - of is - het gebouw het kloppend hart van een gemeenschap. Jobbe Wijnen van BOEi schreef over zijn project Mensen Vertellen over Monumenten:
 
* [https://www.boei.nl/blog/kerkenvisies-mensen-vertellen Link naar het artikel op BOEi.nl]
 
  
===Promovendus Wesselink: Sloop kerkgebouw niet, maar zoek nieuwe bestemming===
+
==='''Petitie voor behoud Gedachteniskerk Rhenen'''===
* [http://dare.ubvu.vu.nl/handle/1871/55690 Hier staat de complete dissertatie in pdf formaat]
+
Met de sluiting van de kerk in het vooruitzicht, is Stichting Vrienden van de Gedachteniskerk uit Rhenen een petitie gestart voor het behoud van de kerk. De kerk is in de jaren 50 gebouwd om de slachtoffers van de Slag om de Grebbeberg en de Tweede Wereldoorlog blijvend te herdenken. De bouw van de Gedachteniskerk werd toen mede mogelijk gemaakt door een inzamelingsactie, de Stichting wendt zich nu ook tot het publiek om het behoud mede mogelijk te maken. Meer informatie over de petitie is te vinden op de website.
De ontkerkelijking heeft ingrijpende gevolgen voor het kerkelijke vastgoed. Omdat het praktisch onmogelijk is om alle nog bestaande gebouwen te behouden is een toegespitste aanpak noodzakelijk. Promovendus Herman Wesselink: „We kunnen beter kerken herbestemmen dan slopen, al is dat laatste niet uit te sluiten.
+
*[https://gedachteniskerkrhenen.nl/ Website Stichting Vrienden van de Gedachteniskerk]
  
===Kerkenkaart en religieus erfgoed===
+
==='''De Oostkerk na verduurzaming weer klaar voor de toekomst'''===
Amsterdam, 24 April 2019
+
De Oostkerk in Middelburg is heropend, na een sluiting van enkele maanden voor het grootschalige verduurzamingsproject. De sleutel is door directeur/bestuurder Mark van den Bos van Monumentenbezit symbolisch teruggegeven aan Jolanda van Koeveringe, de voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting de Oostkerk. Het top 100 monument kan weer van start met een jaarrond programma van concerten, tentoonstellingen, rondleidingen en andere activiteiten. Doordat de kerk is verduurzaamd, is het nu mogelijk om het hele jaar activiteiten in de kerk te organiseren, dat was voorheen niet mogelijk.
[[Bestand:Kerkenkaart 1800 - 1970.JPG|left|300px]]
+
*[https://erfgoedstem.nl/de-oostkerk-na-verduurzaming-weer-klaar-voor-de-toekomst/?fbclid=IwAR3Z1NrzWd3uh9vZoufP_BAMjtryoK9lAdMANXlxnbJmn6_IQkcR-2ccylE De Erfgoedstem]
In 2018 promoveerde Herman Wesselink op het proefschrift 'Een sterke toren in het midden der stad. Verleden, heden en toekomst van bedreigde Nederlandse kerkgebouwen'. Onderdeel vormde de totstandkoming van een database van Nederlandse kerkgebouwen uit de periode 1800-1970. In samenwerking met de Universiteitsbibliotheek werd tevens een interactieve Kerkenkaart gemaakt als visualisatie van de door Wesselink verzamelde gegevens.  
 
  
ACRH & UBVU organiseren een symposium waarin deze kaart wordt gepresenteerd aan het publiek. Tot de sprekers behoren beleidsmakers op het gebied van religieus erfgoed van de gemeenten Amsterdam en Amstelveen.
+
==='''Audiotour in Grote Kerk Zwolle'''===
 
+
Voor de afronding van haar studie onderzocht historica Kim Meisner de verhalen achter een aantal zerken in de Grote Kerk in Zwolle. Om de verhalen van de overledenen te behouden, heeft Meisner vijf personen en hun verhalen uitgelicht: twee dominees (Frederik van Leenhof en Jan Willem van Slijpe), VOC-chirurgijn Hendrik Smeeks, schilder Hendrick ten Oever en Aleida Greve, oprichter van het Vrouwenhuis. De audiotour maakt bezoekers deelgenoot van aardige wetenswaardigheden.
* [https://www.acrh.eu/events/kerkenkaart-en-religieus-erfgoed?fbclid=IwAR2xcbsTyD-VcD2a_Ps-lpHDpqajb1Pg_D4qBURVORQeK3XHfYzwWZAsRlQ Meer info]
+
*[https://www.destentor.nl/zwolle/de-grote-kerk-in-zwolle-haalt-verhalen-achter-de-grafzerk-naar-boven~adde9dbd/?fbclid=IwAR17A_cfAxZDY7uCDYU1h0DILI6UrG5ffwI-nBe_ZTqUKzt2FCjq_6TGL7E&referrer=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F De Stentor]
* [http://geoplaza.vu.nl/cms/maps/291-kerkenkaart Klik hier voor de interactieve kerkenkaart]
 
 
 
==Actie [[Reliwiki:Financieel bijdragen|Donaties voor Reliwiki]]'''==
 
 
 
Vanaf 1 juli 2011 ontvangt Reliwiki geen subsidie meer. Veel gebruikers helpen met hun giften Reliwiki in de lucht te houden. Doet u ook mee? Alle bijdragen zijn welkom. Voor meer informatie zie gele bloktekst boven aan deze pagina. Wij danken u alvast hartelijke voor uw bijdrage.
 
  
 
== Nieuw op Reliwiki? Aan de slag ==
 
== Nieuw op Reliwiki? Aan de slag ==
Regel 52: Regel 43:
  
 
== Sponsoren ==
 
== Sponsoren ==
Wij danken de volgende sponsoren van harte voor hun financiële bijdrage aan het in stand houden van deze website:
+
Reliwiki ontvangt een financiële bijdrage voor het instandhouden van de website van:
  
 
[[Afbeelding:BOEilogonieuw.jpg|link=http://www.boei.nl]]
 
[[Afbeelding:BOEilogonieuw.jpg|link=http://www.boei.nl]]
[[Afbeelding:Donatus, de kerken- en monumentenverzekeraar.jpg|250 px|link=http://www.donatus.nl]]
+
[[Afbeelding:Vrienden_Van_BOEi_logo.jpg|link=http://www.vriendenvanboei.nl]]  
[[Afbeelding:Vrienden_Van_BOEi_logo.jpg|link=http://www.vriendenvanboei.nl]]
+
[[Afbeelding:VriendenLoterij logo.jpg|link=https://www.vriendenloterij.nl/over/overzicht/boei]]
 
 
[[Afbeelding:Bankgiro_logo-nieuw-bgl.png|link=https://www.bankgiroloterij.nl/culturele-partners/boei.htm]]
 
  
 
</td>
 
</td>
Regel 68: Regel 57:
 
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
 
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
  
== Agenda==
+
== <span style="color:#ffffff">Leegstandsmeldingen</span> ==
</td>
 
      </tr>
 
      <tr>
 
        <td align="left" valign="top" bgcolor="#E0FFFF">
 
* Heeft u activiteiten die een plekje verdienen op Reliwiki? [mailto:info@reliwiki.nl Laat het weten!]
 
* [http://www.reliwiki.nl/index.php?title=Open_kerken Open kerken] is een pagina waar informatie is te vinden over kerken die hun deuren openstellen voor publiek.
 
</td>
 
      </tr>
 
  </table>
 
 
 
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="2">
 
      <tr>
 
        <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
 
== Leegstandsmeldingen ==
 
 
  </td>
 
  </td>
 
       </tr>
 
       </tr>
 
       <tr>
 
       <tr>
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#E0FFFF"><div align="left">
+
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#DCEAEA"><div align="left">
Heeft U meldingen over leegstand en/of {aankomende) sluiting van religieuze gebouwen ? Wij zien ze graag tegemoet via '''[mailto:kerksluitingen@xs4all.nl e-mail]'''<br>
+
Heeft u meldingen over leegstand en/of {aankomende) sluiting van religieuze gebouwen? Wij zien ze graag tegemoet via '''[mailto:kerksluitingen@reliwiki.nl e-mail]'''<br>
'''Een overzicht van welke kerken (mogelijk) gaan sluiten of inmiddels gesloten zijn vindt U [[Kerksluitingen|hier]]'''
+
'''Een overzicht van welke kerken (mogelijk) gaan sluiten of inmiddels gesloten zijn vindt u [[Kerksluitingen|hier]]'''
 
</div>
 
</div>
 
</td>
 
</td>
Regel 97: Regel 72:
 
       <tr>
 
       <tr>
 
         <td width="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
 
         <td width="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
== ANBI-status ==
+
 
 +
== <span style="color:#ffffff">ANBI-status</span> ==
 
  </td>
 
  </td>
 
       </tr>
 
       </tr>
 
       <tr>
 
       <tr>
         <td width="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#E0FFFF"><div align="left">
+
         <td width="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#DCEAEA"><div align="left">
Reliwiki is een stichting met ANBI-status. Onze gegevens vindt U [[Reliwiki:Financieel bijdragen|hier]].  
+
Reliwiki is een stichting met ANBI-status. Onze gegevens vindt u [[Reliwiki:Financieel bijdragen|hier]].  
 
</div>
 
</div>
 
</td>
 
</td>
Regel 112: Regel 88:
 
       <tr>
 
       <tr>
 
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
 
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
== Met dank aan ==
+
 
 +
== <span style="color:#ffffff">Met dank aan</span> ==
 
  </td>
 
  </td>
 
       </tr>
 
       </tr>
 
       <tr>
 
       <tr>
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#E0FFFF"><div align="left">
+
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#DCEAEA"><div align="left">
  
 
   </div>
 
   </div>
  
 
{|  
 
{|  
| style="text-align:top; background-color:lightcyan; width:400px;" | [http://www.boei.nl/ BOEi]
+
| style="text-align:top; width:400px;" | [http://www.boei.nl/ BOEi]
| style="text-align:top; background-color:lightcyan; width:400px;" | [http://www.bhre.nl/ Stichting BHRE ]
+
| style="text-align:top; width:400px;" | [http://www.bhre.nl/ Stichting BHRE ]
 
|-valign="top"
 
|-valign="top"
| style="text-align:top; background-color:lightcyan; width:400px;" | [http://www.rijksoverheid.nl./ Rijksoverheid]
+
| style="text-align:top; width:400px;" | [http://www.rijksoverheid.nl./ Rijksoverheid]
| style="text-align:top; background-color:lightcyan; width:400px;" | [http://www.restauratiefonds.nl/Paginas/default.aspx/ Restauratiefonds ]
+
| style="text-align:top; width:400px;" | [http://www.restauratiefonds.nl/Paginas/default.aspx/ Restauratiefonds ]
 
|-valign="top"
 
|-valign="top"
| style="text-align:top; background-color:lightcyan; width:400px;" | [http://www.donatus.nl/ Donatus Verzekeringen]
+
| style="text-align:top; width:400px;" | [http://www.donatus.nl/ Donatus Verzekeringen]
| style="text-align:top; background-color:lightcyan; width:400px;" | [http://www.prinsbernhardcultuurfonds.nl/ Prins Bernhard Cultuurfonds]
+
| style="text-align:top; width:400px;" | [http://www.prinsbernhardcultuurfonds.nl/ Prins Bernhard Cultuurfonds]
 
|-valign="top"
 
|-valign="top"
| style="text-align:top; background-color:lightcyan; width:400px;" | [http://www.gelderland.nl/ Provincie Gelderland]
+
| style="text-align:top; width:400px;" | [http://www.gelderland.nl/ Provincie Gelderland]
| style="text-align:top; background-color:lightcyan; width:400px;" | [http://www.brabant.nl/ Provincie Noord-Brabant]
+
| style="text-align:top; width:400px;" | [http://www.brabant.nl/ Provincie Noord-Brabant]
 
|}
 
|}
 
</td>
 
</td>
Regel 141: Regel 118:
 
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
 
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
  
== Interessante links ==
+
== <span style="color:#ffffff">Interessante links</span> ==
 
  </td>
 
  </td>
 
       </tr>
 
       </tr>
 
       <tr>
 
       <tr>
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#E0FFFF"><div align="left">Naast Reliwiki zijn er veel andere sites over religieuze objecten. Zie bijv. [[Interessante links| '''deze lijst''']]
+
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#DCEAEA"><div align="left">Naast Reliwiki zijn er veel andere sites over religieuze objecten. Zie bijv. [[Interessante links| '''deze lijst''']]
 
</div>
 
</div>
 
</td>
 
</td>
Regel 154: Regel 131:
 
       <tr>
 
       <tr>
 
         <td width="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
 
         <td width="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
== Overzichten ==
+
== <span style="color:#ffffff">Overzichten</span> ==
 
  </td>
 
  </td>
 
       </tr>
 
       </tr>
 
       <tr>
 
       <tr>
         <td width="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#E0FFFF"><div align="left">
+
         <td width="100%" align="left" valign="top" bgcolor="#DCEAEA"><div align="left">
 
{|
 
{|
 
|-
 
|-
Regel 188: Regel 165:
 
       <tr>
 
       <tr>
 
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
 
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#517398">
== Contact ==
+
== <span style="color:#ffffff">Contact</span> ==
 
  </td>
 
  </td>
 
       </tr>
 
       </tr>
 
       <tr>
 
       <tr>
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#E0FFFF"><div align="left">
+
         <td align="left" valign="top" bgcolor="#DCEAEA"><div align="left">
Contact maken met Reliwiki? Stuur een '''[mailto:info@reliwiki.nl e-mail]'''. We reageren zo spoedig mogelijk.
+
Contact maken met Reliwiki? Stuur een'''[mailto:info@reliwiki.nl e-mail]'''. We reageren zo spoedig mogelijk.
 
Meer weten over het ontstaan en het doel van Reliwiki en over het Strategisch Plan voor het Religieus Erfgoed? Klik [[Over Reliwiki (verder)| '''hier''']].
 
Meer weten over het ontstaan en het doel van Reliwiki en over het Strategisch Plan voor het Religieus Erfgoed? Klik [[Over Reliwiki (verder)| '''hier''']].
 
[[Bestand:Facebook logo.png|thumb|30px|left|link=https://www.facebook.com/relwiki?ref=hl]]<br> '''Reliwiki op Facebook'''<br><br>
 
[[Bestand:Facebook logo.png|thumb|30px|left|link=https://www.facebook.com/relwiki?ref=hl]]<br> '''Reliwiki op Facebook'''<br><br>

Huidige versie van 23 mei 2022 om 09:26

Welkom bij Reliwiki

Reliwiki, de Nederlandse database over religieuze gebouwen, is gemaakt en wordt steeds verder aangevuld en verbeterd door gebruikers zoals u. Ruim 2.050 gebruikers hebben zich al aangemeld en samen hebben ze meer dan 118.000 foto's geüpload! En toch zijn er nog gebouwen met weinig informatie. Voeg uw informatie en foto’s gemakkelijk toe en draag zo bij aan de kennis van en waardering voor religieuze gebouwen.

Steun Reliwiki! Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun Reliwiki met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank) ten name van Stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houd Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Nieuwsberichten

Nieuwe bestemming voor Petruskerk, Lichtaard

Archiefbureau Ruerd de Vries wordt de nieuwe huurder van de Petruskerk in Lichtaard (Frl.) De kerk is eigendom van Stichting Alde Fryske Tsjerken. De Stichting is verheugd dat de kerk weer actief in gebruik wordt genomen voor diverse doeleinden. De Vries wil het kerkje zoveel mogelijk openhouden. De Stichting is blij met zijn initiatieven omdat zij eveneens als doel heeft de stenen levend te houden door kerken een nieuwe bestemming te geven. Behalve voor zijn archiefbedrijf wil hij het gebruiken voor tentoonstellingen en ‘bezinning’. Kunstenaar Gerrit Terpstra stelt een serie linodrukken van kerkgebouwen van de Stichting tentoon.

Het middeleeuwse kerkje heeft in de loop der eeuwen verschillende functies gehad. De laatste reguliere diensten werden in de jaren 1940 -1941 gehouden. In de jaren tachtig en negentig deed het kerkje dienst als \'oecumenisch jongerenklooster’. In 1978 werd in de kerk een tentoonstelling over het kloosterleven ingericht. Dankzij de inzet van het Plaatselijk Comité bleef het kerkje ook na de beëindiging van dit project toegankelijk voor publiek.

Petitie voor behoud Gedachteniskerk Rhenen

Met de sluiting van de kerk in het vooruitzicht, is Stichting Vrienden van de Gedachteniskerk uit Rhenen een petitie gestart voor het behoud van de kerk. De kerk is in de jaren 50 gebouwd om de slachtoffers van de Slag om de Grebbeberg en de Tweede Wereldoorlog blijvend te herdenken. De bouw van de Gedachteniskerk werd toen mede mogelijk gemaakt door een inzamelingsactie, de Stichting wendt zich nu ook tot het publiek om het behoud mede mogelijk te maken. Meer informatie over de petitie is te vinden op de website.

De Oostkerk na verduurzaming weer klaar voor de toekomst

De Oostkerk in Middelburg is heropend, na een sluiting van enkele maanden voor het grootschalige verduurzamingsproject. De sleutel is door directeur/bestuurder Mark van den Bos van Monumentenbezit symbolisch teruggegeven aan Jolanda van Koeveringe, de voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting de Oostkerk. Het top 100 monument kan weer van start met een jaarrond programma van concerten, tentoonstellingen, rondleidingen en andere activiteiten. Doordat de kerk is verduurzaamd, is het nu mogelijk om het hele jaar activiteiten in de kerk te organiseren, dat was voorheen niet mogelijk.

Audiotour in Grote Kerk Zwolle

Voor de afronding van haar studie onderzocht historica Kim Meisner de verhalen achter een aantal zerken in de Grote Kerk in Zwolle. Om de verhalen van de overledenen te behouden, heeft Meisner vijf personen en hun verhalen uitgelicht: twee dominees (Frederik van Leenhof en Jan Willem van Slijpe), VOC-chirurgijn Hendrik Smeeks, schilder Hendrick ten Oever en Aleida Greve, oprichter van het Vrouwenhuis. De audiotour maakt bezoekers deelgenoot van aardige wetenswaardigheden.

Nieuw op Reliwiki? Aan de slag

Start uw avontuur met Reliwiki - het is makkelijk en leuk:

Sponsoren

Reliwiki ontvangt een financiële bijdrage voor het instandhouden van de website van:

BOEilogonieuw.jpg Vrienden Van BOEi logo.jpg VriendenLoterij logo.jpg

Leegstandsmeldingen

Heeft u meldingen over leegstand en/of {aankomende) sluiting van religieuze gebouwen? Wij zien ze graag tegemoet via e-mail
Een overzicht van welke kerken (mogelijk) gaan sluiten of inmiddels gesloten zijn vindt u hier

ANBI-status

Reliwiki is een stichting met ANBI-status. Onze gegevens vindt u hier.

Met dank aan

BOEi Stichting BHRE
Rijksoverheid Restauratiefonds
Donatus Verzekeringen Prins Bernhard Cultuurfonds
Provincie Gelderland Provincie Noord-Brabant

Interessante links

Naast Reliwiki zijn er veel andere sites over religieuze objecten. Zie bijv. deze lijst

Overzichten

Contact

Contact maken met Reliwiki? Stuur eene-mail. We reageren zo spoedig mogelijk. Meer weten over het ontstaan en het doel van Reliwiki en over het Strategisch Plan voor het Religieus Erfgoed? Klik hier.

Facebook logo.png

Reliwiki op Facebook

Facebook logo.png

De groep Nederlands religieus erfgoed op facebook