Handelingen

Kliederkerk

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (Overleg | bijdragen) op 19 okt 2019 om 10:39

Kliederkerk

De naam kliederkerk is gekozen om te laten zien dat vanuit de chaos van het leven op allerlei manieren een bijbelverhaal kunnen ontdekken. Op die manier leren we over en van God en elkaar. Een doorsnee kliederkerk duurt ongeveer twee uur en bestaat uit drie onderdelen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten.

n de eerste plaats wordt er heel wat afgekliederd tijdens een Kliederkerk. Het creatief ontdekken van Bijbelverhalen door bijzondere knutsels, experimenten en spellen laat regelmatig (ook letterlijk!) hun sporen na bij de jonge en oudere bezoekers. Het leidt vaak tot hilariteit en geeft ontspanning. Er mag gekliederd en geknoeid worden bij Kliederkerk!

Maar we willen met de naam Kliederkerk veel meer zeggen. Een Kliederkerk gemeenschap bestaat niet uit perfecte mensen. In het (gezins)leven kunnen we er soms ook een kliederboel van maken. We worden door anderen bezeerd, of maken zelf fouten. Ondanks dat ziet God elk van ons als waardevol. Hij is juist gekomen voor mensen waarvoor het leven niet zo strak en vlekkeloos verloopt. Vanuit ons geklieder, deze chaos van het bestaan, creëert Hij iets moois.

Dat zien we telkens in de bijbelverhalen die centraal staan bij Kliederkerk én herkennen we in het leven van alledag. Zo hopen we dat Kliederkerk uitstraalt dat God juist in ons geklieder aanwezig is. Iedereen is welkom, hoe zijn of haar (geloofs)leven er op dat moment ook uitziet! Samen, als groep onvolmaakte mensen, al kliederend achter Jezus aan.