Handelingen

Krimpen aan den IJssel, Memlinghof 2 - De Bron

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Bron
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Krimpen aan den IJssel
Plaats: Krimpen aan den IJssel
Adres: Memlinghof 2
Postcode: 2923XT
Inventarisatienummer: 17088
Jaar ingebruikname: 2009
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Interessante moderne kerk, die de voorganger uit 1972 verving. De R.K. parochie heet onverminderd H. Maria Koningin. Het nieuwe kerkgebouw heet "De Bron".

Orgel

Het orgel is gebouwd door P.C. Bik.

In de media

  • Uit www.nu.nl, 9 oktober 2011.

In een voormalige rooms-katholieke kerk aan de Memlingstraat in Krimpen aan den IJssel woedt vanaf zondagavond 20.00 uur een zeer grote brand. In het leegstaande pand was niemand aanwezig ten tijde van de brand. De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden, meldt een zegsman. Er is flinke rookontwikkeling. De brandweer raadt mensen in de wijde omtrek met klem aan ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen, zo liet de politie weten.

  • Feest in de Bron 2009-2019. Bron: www.christoffelparochie.nl.

Het weekend van 9 en 10 november heeft een feestelijke uitstraling. De nieuwe Bron bestaat dan 10 jaar. Er is een feestprogramma “voor elk wat wils” samengesteld.

Het is dit jaar alweer 10 jaar geleden dat op 26 september 2009 de bisschop van Rotterdam de nieuwe kerk van de R .K. parochie H. Maria Koningin heeft ingewijd. De kerk maakte in die tijd deel uit van de InterParochiële Vereniging (IPV). Sinds 1 januari 2016 maakt deze locatie deel uit van de Sint Christoffelparochie. Deze parochie bestaat uit zes locaties te weten de H. Maria Koningin (de Bron) in Krimpen a/d IJssel, Caeciliakerk en Open Hof te Rotterdam, Paulus Bekering in Capelle a/d IJssel, St. Joseph in Nieuwerkerk a/d IJssel en H. Jozef in Lekkerkerk.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur

Gevolgen van de brand in de oude kerk van 9-10-2011, foto's 10-10-2011=