Megen, Broeder Everardusplein 1 - Kapel Seminarie (1884 - 1967)

Naam kerk: Kapel Seminarie
Sonneveld-index: 07896
Architect: Margry, E.J.
Huidige bestemming: Bijeenkomsten, vergaderingen
Monument status: Rijksmonument 516589

Geschiedenis

De kapel bevindt zich in het Seminariegebouw in Megen. Het Seminariegebouw was oorspronkelijk een seminarie voor de vorming van priesters, maar nu wordt het gebruikt als een cultureel centrum en een locatie voor diverse evenementen. Neogotisch complex van architect E.J. Margry (1841-1891).

Tot 1967 was in dit gebouw het gymnasium gehuisvest. De paters waren er leraar en de studenten werden in kosthuizen ondergebracht bij de gewone burgerij. In 2012/2013 is het monumentale pand grondig en smaakvol gerestaureerd. Het doet nu deels dienst als gemeenschapshuis en is daarnaast een stijlvolle gelegenheid voor evenementen, vergaderen, trouwen en feesten. In de zomer is er een terras op het sfeervolle Broeder Everardusplein, met uitzicht op het nog actieve franciscanen klooster, de kapel van het Heilig Bruurke en de Hof van Lof.