Handelingen

Noordscheschut, Coevorderstraatweg 50 - Bethel

Uit Reliwiki

Versie door Marc (overleg | bijdragen) op 4 apr 2024 om 17:17 (→‎Geschiedenis)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Bethel
Genootschap: Geref. Gemeenten
Provincie: Drenthe
Gemeente: Hoogeveen
Plaats: Noordscheschut
Adres: Coevorderstraatweg 50
Postcode: 7914TM
Inventarisatienummer: 08609
Jaar ingebruikname: 1999
Architect: Beijnum, W.M. van, Amerongen
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Mooie moderne kerk met kleine metalen toren. Verving een voormalig kerkgebouw in Hoogeveen. Op 6 oktober 199 is dit kerkgebouw in gebruik genomen, met 160 zitplaatsen, terwijl er eventueel nog twee zalen met elk 70 zitplaatsen bij de kerkzaal kunnen worden getrokken. Na een tijdelijk orgel is er in 2001 een elektronisch Allen-orgel geplaatst.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 13 april 2010.

De gereformeerde gemeente van Hoogeveen bestaat vijftig jaar. Ter gelegenheid van het jubileum is er morgen een kerkdienst. De geschiedenis van de gemeente is geboekstaafd door W. Kranendonk, hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad.

Aan de wieg van de gemeente staan enkele personen die ruim vijftig jaar geleden de Christelijke Gereformeerde Kerken verlieten, zei scriba M. den Admirant gisteren. Op hun uitnodiging kwam ds. C. Hegeman uit Genemuiden preken. Dat leidde tot de stichting van een afdeling van de gereformeerde gemeente van Genemuiden. In 1960 volgde de instituering van een zelfstandige gemeente.

Aanvankelijk vonden de zondagse erediensten plaats in een huiskamer, daarna werden verschillende zalen gehuurd. Later kocht de gemeente een oude margarinefabriek aan de Fabrieksweg die als kerk werd ingericht. Dat gebouw heeft verschillende verbouwingen ondergaan. In 1999 kwam de huidige kerk aan de Coevorderstraatweg tot stand.

De gemeente telt ongeveer 180 leden en doopleden en heeft nooit een eigen predikant gehad.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur