Handelingen

Reliwiki

Reliwiki:Overleg

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (overleg | bijdragen) op 4 jan 2024 om 16:48 (→‎Google links werken niet meer)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Deze pagina is bedoeld als centrale overlegplaats voor de gebruikers van Reliwiki.

Om de pagina overzichtelijk te houden graag onderaan de pagina een nieuw onderwerp toevoegen onder een nieuw kopje (==Onderwerp==) en uw tekst graag ondertekenen met vier tildes (~~~~), zodat automatisch uw handtekening verschijnt en andere gebruikers weten wie een bericht heeft geplaatst en wanneer.

Klik hier om automatisch een nieuw onderwerp te starten

Over deze pagina

Ik stoor me al enige tijd aan de gebrekkige wijze waarop onderling gecommuniceerd moet worden tussen de gebruikers van Reliwiki. De pagina Reliwiki:Gebruikersportaal en Vragen voldoen niet echt voor dit doel en worden volgens mij ook niet echt gevolgd. Ik heb er bijvoorbeeld 3 maanden geleden een vraag gesteld waarop nooit is gereageerd. Ik vermoed dat niemand deze pagina's echt volgt. De meeste communicatie verloopt nu via de email-lijst of via losse overlegpagina's waarop alleen geantwoord wordt als men een vraag toevallig langs ziet komen in de lijst van recente wijzigingen.

Deze centrale overlegpagina is naar het voorbeeld van de centrale overlegpagina op Wikipedia genaamd De Kroeg en het werkt daar redelijk goed. Ik ben een paar dagen in het buitenland, maar zal daarna deze pagina onder de aandacht proberen te brengen, zodat we hopelijk wel tot een efficiëntere wijze van communicatie kunnen komen. Groeten, jorisvr 30 mrt 2012 00:32 (CEST)

Vraag over zoeken op nummers

N.b. onderstaand bericht werd naar mij gemaild, ik heb het naar hier verplaatst jorisvr 30 mrt 2012 00:17 (CEST)

Als ik 555 bij id intik dan ga ik rechtstreeks naar de pagina 555.Woudenberg .NH.

Doe ik dat ook met 4532 .voorhof woudenberg dan krijg ik een omweg aangeboden,

Maw.de originele pagina die aan het nummer hangt is blijkbaar verdwenen,

Kunnen jullie zoiets terug draaien.

Dit heb ik wel vaker geconstateerd.

Vrgr Woudenberg9 30-03-2012

Ik heb zelf eigenlijk geen idee hoe die zoekfunctie werkt. Wie weet het antwoord wel? jorisvr 30 mrt 2012 00:17 (CEST)

Welke objecten worden hier nu geplaatst?

Welke objecten horen thuis op Reliwiki? De voor de hand liggende zijn:

 • Kerk
 • Kapel
 • Klooster
 • Veldkapel
 • Moskee
 • Synagoge

Maar ik kom ook anderen tegen, voornamelijk toegevoegd door Gebruiker:Monumentenhuis Brabant in 2008.

 • Kerkhof
 • Pastorie
 • Processietuin
 • Grafmonument (voorbeeld)
 • Christelijke verzorgingshuizen met een kapel (voorbeeld)
 • Parochiehuis

Ik begrijp dat er voor een aantal van deze typen afgesproken is om die niet te plaatsen cq te verwijderen, maar er is nooit echt actief iets mee gedaan. Ik wil wel een beetje gaan opschonen, maar wil dan wel zeker weten dat dit ook de bedoeling is. Ik denk overigens zelf dat een pastorie wel de moeite waard kan zijn om als apart object te vermelden, deze gebouwen zijn immers op zichzelf soms al een monument en niet altijd gelijk met de kerk gebouwd. jorisvr 30 mrt 2012 00:33 (CEST)

Google Maps verdwijnen na een update van een pagina

Laat ik het eerste item maar op de pagina zetten:

Bij mij is de indruk ontstaan dat bij sommige pagina's na een eenvoudige update, b.v. het aanbrengen van een afbeelding, de google maps of:

 • terugspringt naar een overzicht van heel Nederland, met als gevolg een hele lange lijst gerelateerde objecten of
 • helemaal verdwenen is en niet meer terug te krijgen.

Dit probleem deed zich bij de oude software heel af en toe voor en toen was de enige oplossing de pagina de kopiëren en een nieuwe pagina te maken.

Rob - aka pa3ems -30 mrt 2012 08:25 (CEST)

C.P. van Genk

Ik wil voor Wikipedia een kort stukje schrijven over deze architect, maar ik kan vrijwel geen info vinden over hem. Weet iemand wel online of offline waar iets over hem beschreven staat? jorisvr (overleg) 22 jan 2017 16:08 (CET)

Dag Joris, in de scriptie van Joyz Frijters over P.J. van Genk ("Solied en doordacht: Een onderzoek naar het oeuvre van P.J. van Genk", als pdf te vinden in de repository van de UVA, link hier helaas geblokkeerd) vind je ook iets meer over diens oudere broer. Verder kun je via Delpher.nl wat aanbestedingen vinden. Het is niet veel, maar wellicht genoeg voor een beginnetje. Archimon (overleg) 23 jan 2017 09:37 (CET)
Bedankt! Ik ga even zoeken en zal Herman nog een berichtje sturen. jorisvr (overleg) 24 jan 2017 11:08 (CET)

P.J. Soffers

(Wat goed dat deze pagina er is, helaas ontdek ik 'm nu pas. ) Ik ben op zoek naar informatie over P.J. Soffers, de vroeg-neogotische architect uit Ginneken. Het enige wat ik over zijn leven weet is de naam van zijn vader (Petrus Soffers) en dat hij (de architect, niet zijn vader) geleefd zou hebben van 1820 tot 1910. Een lijst van door hem ontworpen kerken laat zich ook nog wel samenstellen. Publicaties heb ik over deze man niet kunnen vinden. Wie helpt? Archimon (overleg) 23 jan 2017 09:44 (CET)

Deze pagina

Zou er op de hoofdpagina op een prominente plek een link naar deze pagina kunnen komen? Het is fijn dat er toch een plek voor centraal overleg is, maar die moet dan wel goed vindbaar zijn. Archimon (overleg) 25 jan 2017 11:12 (CET)

Bij deze
Rob Gebruiker/controller (overleg) 25 jan 2017 12:01 (CET)
Bedankt! Archimon (overleg) 25 jan 2017 12:20 (CET)

Nieuwe pagina aangemaakt, maar waar is de kaart?

Ik heb net deze pagina aangemaakt: Hillegom, Achter de Watertoren 1 - Oud Gereformeerde Gemeente. Hoe krijg je nu die kaart erbij? Ik zie op andere pagina's geen code die ik kan kopieren. Het lukte me ook niet om in de tabel de naam van het genootschap in te vullen. Hoe werkt dit? jorisvr (overleg) 3 feb 2017 15:57 (CET)

Helaas Google maps werkt niet meer, mogelijk in de loop van dit jaar komt er een update van de software. Tot die tijd gebruik ik de BAG-kaart waarbij het object rood is. Genootschap heb ik inmiddels aangevuld en ik heb de naam : : : aangepast, Oud : Gereformeerde gemeente. Maar iets klopt er niet, het is een gebouw uit 1936, ligt inderdaad net op de grens. Het kadaster geeft aan dat het : : : :Leidschestraat 203 is in Hillegom. Maar ik zal de vraag even op de FB-groep zetten.
Rob Gebruiker/controller (overleg) 3 feb 2017 18:11 (CET)
Dat zijn al 3 adressen dan :-) Volgens de Hillegommers (ik kom daar vandaan) moet het juiste adres Achter de Watertoren zijn. De ingang en het hek liggen echter wel aan de kant van de Leidsestraat. jorisvr (overleg) 3 feb 2017 18:34 (CET)

Zoekplaatje

2010 088.JPG

Deze foto stond bij Hillegom, Kerkplein 1 - Maartenskerk, maar dat is het niet. Welke kerk is dit dan wel? jorisvr (overleg) 21 mrt 2017 21:56 (CET)

oplossingg

De vraagtekenfoto Petrus Banden in Oirschot is in werkelijkheid de PKN Ned. Herv. Kerk van Moordrecht

oproep

Hoi allen, Beste gebruikers, Vanmiddag (25-09-2023) is er een digitaal overleg over een aantal ontwikkelingen die wij (Stichting Reliwiki / BOEi) bij Reliwiki.nl aan het implementeren zijn. Kun en wil je daarbij zijn? De link is: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MmM3ODZhYWMtMjNhZi00OWNlLTgxMzQtNjkxNTJhYjJkOGEy%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2253c223ea-a267-4baa-af4e-2ca9782c8413%22%2c%22Oid%22%3a%22c9390433-3d13-4910-a491-4f575ed5649d%22%7d

De bespreekpunten:

• Koppeling van Reliwiki.nl met Kerken Tellen, de database van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Op de achtergrond zijn wij met dit project bezig en we praten jullie graag bij over de voordelen die dit voor Reliwiki.nl kan opleveren. Ook gaat er binnenkort een aantal wijzigingen doorgevoerd worden. • Verbetering van de interface en gebruiksvriendelijkheid van Reliwiki.nl: binnen de mogelijkheden van het Wikimedia platform zouden wij graag wat verbeteringen toevoegen • Werving vrijwilligers en vrijwiligersbijeenkomsten: wij zouden het vrijwilligerswerk bij Reliwiki graag onder de aandacht brengen met als doel uitbreiding van de groep actieve gebruikers. Ook horen we graag waar jullie behoefte aan hebben. Te denken valt bijv. ook aan een tweejaarlijkse bijeenkomst (in een kerk of klooster) met rondleiding. Alvast bedankt! Groeten Michiel van BOEi (communicatie[a]BOEi.nl)

Google links werken niet meer

Hallo, als ik nu zoek in google op specifieke kerken dan zie ik de link in Google wel staan, maar kom ik uit op de hoofdpagina. Zijn de URL's veranderd?

 • https://www.reliwiki.nl/index.php/Rotterdam,_Feijenoorddijk_1_-_Kleine_Kerk_(1883_-_1916) >Redirect naar hoofdpagina https://reliwiki.nl/index.php?title=Hoofdpagina
 • https://reliwiki.nl/index.php?title=Rotterdam,_Feijenoorddijk_1_-_Kleine_Kerk_(1883_-_1916) > URL die ik krijg als ik zoek binnen Reliwiki zelf.

Is dit jullie ook opgevallen? jorisvr (overleg) 4 jan 2024 14:55 (CET)

 • Probleem is bekend er zijn nog meer problemen als gevolg van een update vorige week vrijdag. Er wordt aan gewerkt :-(

Rob Gebruiker/beheerder (overleg) 4 jan 2024 16:48 (CET)