Handelingen

Reliwiki

Privacybeleid

Uit Reliwiki

Privacy

Identificatie van een auteur

Wanneer u een pagina publiceert (nieuw of wijziging) op Reliwiki kunt u al dan niet ingelogd zijn.

Als u ingelogd bent, wordt u geïdentificeerd door uw gebruikersnaam. Dit kan een echte naam zijn of een pseudoniem. U bepaalt zelf uw naam. Als u niet bent ingelogd wordt u geïdentificeerd door uw netwerk, het IP-adres. Dit is een serie van nummers die uw internetadres voorstelt. Afhankelijk van uw verbinding kan dit nummer gedeeld worden met andere gebruikers of is het een uniek nummer. Met dit nummer kan uw woonplaats of gebied worden geïdentificeerd en in sommige gevallen kan dit ook leiden tot een directe publiekelijke identificatie van uw huisadres. Als u via een computer van uw bedrijf werkt, is het mogelijk dat uw werkgever uw IP-adres en uw bijdragen kan identificeren .

Indien u bezwaar heeft tegen de vrijgave van deze IP-gegevens, wordt u aangeraden gebruik te maken van uw naam of pseudoniem. In die gevallen is uw IP-adres niet openbaar bekend en wordt het maar voor een beperkte tijd intern opgeslagen in de logs.

Auteursrecht

Creative Commons

Reliwiki onderschrijft de Creative Commons - Naamsvermelding/Niet Commercieel/Gelijk delen 3.0 Nederland. Dit betekent dat informatie op Reliwiki beschikbaar is in het publieke domein, en onder bepaalde voorwaarden door iedereen mag worden gebruikt. De voorwaarden vindt u hier.

Gebruik van foto's

Op Reliwiki geplaatste foto's mogen door derden voor niet-commerciële doeleinden worden gebruikt. De regels zijn als volgt: er mag van geen winstoogmerk sprake zijn, en de bron moet vermeld worden. De bronvermelding kan als volgt: ten eerste de vermelding dat de foto afkomstig is van Reliwiki (liefst met het citeren van de link naar de specifieke pagina waarop de foto voorkomt) en ten tweede de naam van de auteur (en datum waarop de foto genomen is - als het bekend is). Als u vragen hebt, of de foto's voor commerciële doeleinden wil gebruiken, neem dan contact op met mailto:info@reliwiki.nl.

Noot: met klem wordt benadrukt dat de maker van de foto en www.reliwiki.nl vermeld moeten worden bij een foto. Als dit gebeurt, mag de foto gebruikt worden voor niet-commerciële doeleinden. De foto's mogen echter niet op een dergelijke manier gebruikt worden zodat de gegevens over maker en herkomst verloren gaan. Bij het uploaden naar Wikimedia Commons door een andere gebruiker dan de maker van de foto zelf, gebeurt dat wel. Immers, wanneer de foto vanaf Wikimedia Commons wordt gebruikt, hoeft de naam van de oorspronkelijke maker niet meer weergegeven te worden. Reliwiki geeft dan ook geen toestemming om de foto's op Wikimedia Commons te plaatsen, behalve natuurlijk aan de maker zelf. Wilt u toch gebruik maken van foto's van Reliwiki op Wikipedia, neem dan contact op met de maker. Is die onbekend of heeft u andere vragen hierover, neem dan contact op met mailto:info@reliwiki.nl.