Handelingen

Rijswijk, Doctor H. Colijnlaan 5 - Johanneskerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Johanneskerk
Genootschap: Nederlandse Hervormde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Rijswijk
Plaats: Rijswijk
Adres: Doctor H. Colijnlaan 5
Postcode: 2283XA
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1962
Architect: Duintjer, M.F.
Huidige bestemming: gesloopt

Geschiedenis

Dit was een uiterst interessante moderne Duintjer-kerk met forse toren.

Naar een ontwerp van M. F. Duintjer is in 1962 de Nederlands Hervormde Johanneskerk gebouwd. De laatste tijd was het een kerk van de Protestantse Gemeente te Rijswijk in wording. De kerk is per 1 januari 2006 gesloten voor de eredienst, en in 2013 gesloopt.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 10 januari 2006.

Opheffing GB Rijswijk. Het Orgaan van Bijstand van de Hervormd-Gereformeerden te Rijswijk (in Zuid-Holland) is met ingang van 1 januari 2006 opgeheven. Dat wordt gemeld in een persbericht. „De laatste jaren heeft het ledental van het Orgaan van Bijstand een dalende lijn te zien gegeven. Omdat niet meer kan worden voorzien in de vacatures, die met ingang van 1 januari 2006 zullen ontstaan, is besloten de diensten met ingang van die datum te beëindigen.” De laatste eredienst in de Johanneskerk werd gehouden op oudejaarsavond (2005).

Uit Rijswijk.nl 4 december 2012

De gemeente laat de Johanneskerk aan de Dr. H. Colijnlaan slopen. Het kerkgebouw maakt plaats voor uitbreiding van het park De Driesprong. Die laat even op zich wachten. Daarom gaat de gemeente het gebied tijdelijk inrichten. Voordat het slopen begint, vindt eerst asbestsanering plaats. Alle asbesthoudende materialen worden op professionele wijze verwijderd. De gemeente gaat ook zeven bomen kappen, die direct aan het kerkgebouw grenzen. De vervangende bomen krijgen hun plek in het heringerichte park De Driesprong.

Afbeeldingen

Situatie 2015

Situatie na herinrichting