Handelingen

Roosendaal, Lindenburg 86 - De Goede Herder (1981 - 2016)

Uit Reliwiki

(Doorverwezen vanaf Roosendaal, Lindenburg 86 - De Goede Herder)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Goede Herder
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Roosendaal
Plaats: Roosendaal
Adres: Lindenburg 86
Postcode: 4707CR
Sonneveld-index: 08131
Jaar ingebruikname: 1981
Architect: Bruyn, J. de
Huidige bestemming: buurtcentrum
Monument status: geen

Geschiedenis

  • 2016 - Voor de zomer gaat deze kerk dicht.
  • 2016 - Kerk gaat in de verkoop.
  • 2017 - De voormalige Goede Herderkerk aan de Lindenburg in Roosendaal wordt een centrum voor bewustwording en persoonlijke groei.
  • 2020 - 23 november brandschade door vuurwerkvandalisme.
  • 2021 - Buurtcentrum wijk Langdonk.

In de media

  • Uit BNDeStem, bndestem.nl, 6 oktober 2017

Spiritueel centrum in Goede Herderkerk: 'Je zou het een sportschool voor de geest kunnen noemen' ROOSENDAAL - De voormalige Goede Herderkerk aan de Lindenburg in Roosendaal wordt een centrum voor bewustwording en persoonlijke groei. Daarmee komt een einde aan de leegstand die ontstond toen de kerk in de wijk Langdonk vorig jaar de deuren sloot oftewel aan de eredienst werd onttrokken, zoals dat in kerkelijk jargon heet. Het centrum heet Rijk van Zijn en is een initiatief van Shaula van Etten en Bonny Sarah Smaal. Ze willen met meditatie, workshops en creatieve technieken mensen helpen 'negatieve patronen te doorbreken, talenten te ontdekken en te leven in het hier en nu'. ,,Je zou het een sportschool voor de geest kunnen noemen, maar dan zonder prestatiedruk."

Sprookjesachtige stijl

De vrouwen zijn nog volop aan het klussen om het vroegere kerkgebouw 'een sprookjesachtige stijl' te geven. Bonny: ,,We hebben al ontzettend veel geschilderd, alles ademde een jaren '80 sfeer met donkere kleuren. En we hebben intussen ook al aardig wat antieke meubelen geplaatst, gordijnen en kleden." Het vroegere kerkgebouw is prima geschikt voor hun plannen vinden de vrouwen, omdat het veel ruimte heeft. ,,We wilden graag een atelier en ook een ontmoetingsruimte, nou dat kon allemaal. Omdat het een kerk is geweest, zijn energie en stilte al aanwezig. Het is groot, maar niet té, het is ook gezellig."

Open vanaf 1 november

Rijk van Zijn is vanaf 1 november de hele week open en soms ook 's avonds behalve zondag en maandag. ,,Er zijn vaste lestijden, maar ook vrij toegankelijke bijeenkomsten die we uit idealisme verzorgen. Maar mensen moeten wel lid zijn, we zijn geen buurthuis." Bonny Smaal werkt al als coach persoonlijke groei, terwijl Shaula van Etten afkomstig is uit de makelaardij en zich later in spiritualiteit ging verdiepen. De vrouwen huren het kerkgebouw voorlopig voor twee jaar. Zondag 15 oktober is het open dag tussen 14 en 16 uur. Van de Norbertusparochie kon vrijdag niemand reageren op de nieuwe invulling van het gebouw.

Afbeeldingen