Handelingen

Schiedam, Monseigneur Nolenslaan 99 - Johannes de Doper / O.L. Vrouw Visitatie: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(diversen)
(Geschiedenis)
 
Regel 48: Regel 48:
 
== Geschiedenis ==
 
== Geschiedenis ==
 
Nieuwe kerk. Naast voormalige [[Schiedam, Monseigneur Nolenslaan 99 - Johannes de Doper (1965 - 2000)|Johannes de Doper.]]
 
Nieuwe kerk. Naast voormalige [[Schiedam, Monseigneur Nolenslaan 99 - Johannes de Doper (1965 - 2000)|Johannes de Doper.]]
 +
 +
* 2019 De St.-Jan de Doper-Visitatiekerk en de Heilig Hartkerk sluiten over anderhalf jaar definitief hun deuren.
  
 
==In de media==
 
==In de media==

Huidige versie van 15 jul 2019 om 12:10


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Joh. de Doper / O.L.Vrouw Visitatie
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Schiedam
Plaats: Schiedam
Adres: Monseigneur Nolenslaan 99
Postcode: 3118EA
Jaar ingebruikname: 1999
Architect: Groep 5, Rijswijk
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Nieuwe kerk. Naast voormalige Johannes de Doper.

  • 2019 De St.-Jan de Doper-Visitatiekerk en de Heilig Hartkerk sluiten over anderhalf jaar definitief hun deuren.

In de media

  • Uit Nieuwestadsblad, 12 juli 2017

Het bisdom Rotterdam en parochie De Goede Herder willen de kerken niet kwijt; beide partijen gaan op zoek naar een zinvolle herbestemming. "We kiezen uiteraard voor de Liduina Basiliek, zegt ir. Jan Bekkers, vice-voorzitter van De Goede Herder. "De Jacobuskerk in Kethel blijft vooralsnog voor de eredienst behouden, maar dat wordt over vijf jaar opnieuw bezien.

Oorzaak van dit besluit is het drastisch afgenomen kerkbezoek. Ook het aantal eerste communies, huwelijken en dopen nam af en daarmee de inkomsten. In 2011 waren de zes parochies van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis al genoodzaakt te fuseren tot De Goede Herder.

De parochies gingen door als deelgemeenschappen. Schiedam had vier parochies, Vlaardingen en Maassluis elk één. In Schiedam waren dat de parochies rond de Liduina Basiliek, de Heilig Hartkerk, de Sint Jan-Visitatie en de Jacobuskerk. Het is de bedoeling dat de vier Schiedamse deelgemeenschappen de komende vijf jaar één geloofsgemeenschap worden met de basiliek als centrale plek voor de kerkdiensten. "Een logisch gevolg is dat er in iedere stad ook één centrale kerk is voor vieren, leren en dienen, zegt Jan Bekkers. "Het parochiebestuur is zich bewust van de consequenties en emoties als gevolg van het sluiten van kerken. Bundeling van krachten is echter een noodzakelijke stap om de katholieke kerk in parochie De Goede Herder een vruchtbare toekomst te geven.

Links

Afbeelding