Handelingen

Slikkerveer, Oranjestraat 110 - Eben-Haëzerkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Eben-Haëzerkerk
Genootschap: Gereformeerde Gemeente
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Ridderkerk
Plaats: Slikkerveer
Adres: Oranjestraat 110
Postcode: 2983HV
Inventarisatienummer: 03465
Jaar ingebruikname: 1971
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Gemeente gesticht in 1953. Kerkgebouw uit 1971. 600 zitplaatsen. De uit 1971 daterende kerk en verenigingsgebouw van de Gereformeerde Gemeente (GG) zijn gerenoveerd en zaterdag 9 september 2006 weer in gebruik genomen. Op die dag is een glas-in-betonraam van Arie van der Spek onthuld. Er is anderhalf jaar aan de kerk gewerkt. Het verenigingsgebouw heeft nu ook een naam: ’t Visnet.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 19 september 2006.

De renovatie van het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente van Ridderkerk-Slikkerveer is afgerond. Op zaterdag 9 september werd in het verenigingsgebouw van de kerk een glascompositieraam van Arie van der Spek onthuld. De onthulling vond plaats op de gecombineerde zendingsdag en de opening van het verenigingsseizoen.

De afgelopen anderhalf jaar zijn zowel de Eben-Haëzerkerk als het verenigingsgebouw 't Visnet aangepast. Er is een ruimte voor de koster bijgekomen en een plaats voor meubelopslag. Aan de binnenzijde is het gebouw opgeknapt en voorzien van een nieuwe kleurstelling. In de kerkenraadskamer staan nu de conferentietafel met stoelen die afkomstig zijn uit de collegekamer van het Ridderkerkse gemeentehuis.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur