Handelingen

Terneuzen, Nieuwediepstraat 32 - Oud Gereformeerde Gemeente (1950 - 2007): verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(diversen)
(Geschiedenis)
 
Regel 52: Regel 52:
 
Buiten gebruik eind 2007, naar nieuwbouw.
 
Buiten gebruik eind 2007, naar nieuwbouw.
  
De oude kerk van de Oud Gereformeerde Gemente aan de Nieuwediepstraat werd te klein. Ook waren er parkeerproblemen. Naar een ontwerp van architectenburo Roos en Ros is aan de Evertsenlaan zaterdag 3 maart 2007 een nieuwe kerk in gebruik genomen. Er is ruimte voor 200 kerkgangers. En in de bijzaal, die bij de kerk getrokken kan worden, is nog eens ruimte voor 120 mensen. De eerste paal voor de [[Terneuzen, Evertsenlaan - Oud Gereformeerde Gemeente|nieuwe kerk]] is 21 april 2006 geslagen. Het orgel uit de oude kerk is meegegaan naar de nieuwe kerk.
+
De oude kerk van de Oud Gereformeerde Gemente aan de Nieuwediepstraat werd te klein. Ook waren er parkeerproblemen. Naar een ontwerp van architectenburo Roos en Ros is aan de Evertsenlaan zaterdag 3 maart 2007 een nieuwe kerk in gebruik genomen. Er is ruimte voor 200 kerkgangers. En in de bijzaal, die bij de kerk getrokken kan worden, is nog eens ruimte voor 120 mensen. De eerste paal voor de [[Terneuzen, Evertsenlaan 90 - Oud Gereformeerde Gemeente|nieuwe kerk]] is 21 april 2006 geslagen. Het orgel uit de oude kerk is meegegaan naar de nieuwe kerk.
  
 
==In de media==
 
==In de media==

Huidige versie van 17 okt 2019 om 21:45


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Oud Gereformeerde Gemeente
Genootschap: Oud Geref. Gemeenten
Provincie: Zeeland
Gemeente: Terneuzen
Plaats: Terneuzen
Adres: Nieuwediepstraat 32
Postcode: 4531BN
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1950
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen

Geschiedenis

Buiten gebruik eind 2007, naar nieuwbouw.

De oude kerk van de Oud Gereformeerde Gemente aan de Nieuwediepstraat werd te klein. Ook waren er parkeerproblemen. Naar een ontwerp van architectenburo Roos en Ros is aan de Evertsenlaan zaterdag 3 maart 2007 een nieuwe kerk in gebruik genomen. Er is ruimte voor 200 kerkgangers. En in de bijzaal, die bij de kerk getrokken kan worden, is nog eens ruimte voor 120 mensen. De eerste paal voor de nieuwe kerk is 21 april 2006 geslagen. Het orgel uit de oude kerk is meegegaan naar de nieuwe kerk.

In de media

Uit Zeeuwse Provinciale Courant 13 februari 2014

TERNEUZEN - De voormalige kerk van de Oudgereformeerde Gemeente in de Nieuwediepstraat in Terneuzen krijgt een nieuw leven als logiescentrum voor arbeidsmigranten. De Vlaamse vastgoedondernemer Nielsen Scheerlinck wil de kerk ombouwen tot een logiescentrum voor dertig arbeidsmigranten. De voormalige slagerij Ysebaert (Vlooswijkstraat 55-57) wordt omgebouwd tot een beheerderswoning