Handelingen

Utrecht, Prinses Margrietstraat 126 - Opstandingskerk

Uit Reliwiki

Versie door Waterman (Overleg | bijdragen) op 13 feb 2019 om 00:06 (Categorie:AG verwijderd)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Opstandingskerk
Genootschap: Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
Provincie: Utrecht
Gemeente: Utrecht
Plaats: Utrecht
Adres: Prinses Margrietstraat 126
Postcode: 3554GJ
Sonneveld-index: 04391 20553
Jaar ingebruikname:
Architect: Ridder, Ant. de
Huidige bestemming: Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (2010)
Monument status: geenGeschiedenis

Gebouwd als kerk van het Apostolisch Genootschap.

Interessante, tot in details goed verzorgde moderne zaalkerk zonder toren. Als kerkgebouw van het Apostolisch Genootschap buiten gebruik gesteld 2010, toen deze gemeente samenging met, en in, het andere kerkgebouw van dit Genootschap in het zuiden van Utrecht.

In 2010 verkocht aan de Gereformeerd Kerk Vrijgemaakt "Utrecht-Noord/West".

Op 4 juli 2010 eerste dienst van de Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt). Het kerkgebouw draagt sindsdien de naam "Opstandingskerk", zoals het door de gemeente verlaten, te klein geworden kerkgebouw aan de Royaards van den Hamkade.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 7 september 2010.

De gereformeerde kerk vrijgemaakt te Utrecht-Noord/West komt vanaf deze maand samen in een ander kerkgebouw, in de wijk Zuilen. Door aanhoudende groei van het aantal leden werd de oude Opstandingskerk aan de Royaards van den Hamkade (Ondiep) te klein en keek de kerkgemeente uit naar een ander pand. Het nieuwe onderkomen is gevonden aan de Prinses Margrietstraat in Zuilen. In het gebouw, dat dateert van 1958, kerkte voorheen een van de twee gemeenten van het Apostolisch Genootschap in Utrecht. Die gemeente besloot vanwege een afname in het ledental samen te gaan met een andere gemeente en het gebouw te verkopen.

Bood het oude kerkgebouw plaats aan ongeveer 350 mensen, in het nieuwe gebouw staan 600 stoelen, zo deelt Jolande Uringa, voorzitter van de commissie vieringen, mee. Door een verbouwing zijn er uitbreidingsmogelijkheden tot 775 zitplaatsen. Volgens Uringa telt de gemeente veel jonge gezinnen en „wil ze midden in de samenleving staan, met wijd geopende deuren zonder drempels.”

Externe link

Afbeeldingen