Handelingen

Wijhe, Tuurweide - Ontmoetingskerk: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

k
(kaart hersteld)
 
Regel 2: Regel 2:
 
[[Categorie:MetKaart]]
 
[[Categorie:MetKaart]]
 
[[Categorie:Buiten Gebruik]]
 
[[Categorie:Buiten Gebruik]]
[[Categorie:PKNGK]]
 
 
[[Categorie:Wijhe]]
 
[[Categorie:Wijhe]]
 
[[Categorie:Gemeente Olst-Wijhe]]
 
[[Categorie:Gemeente Olst-Wijhe]]
Regel 8: Regel 7:
  
  
{{#display_map: Tuurweide  Wijhe, Netherlands|type=hybrid}}
+
{{#display_map: 52.38587,6.12978|type=hybrid}}
  
 
{|  
 
{|  

Huidige versie van 29 jun 2020 om 20:30


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Ontmoetingskerk
Genootschap: PKN Gereformeerde Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Olst-Wijhe
Plaats: Wijhe
Adres: Tuurweide
Postcode:
Inventarisatienummer: 10698
Jaar ingebruikname: 1972
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen


Geschiedenis

Sobere moderne kerk zonder toren. Verving een eerdere Gereformeerde kerk.

Besloten is dat de Ned. Hervormde Nicolaaskerk de PKN-kerk wordt. De Ontmoetingskerk is eind april 2006 gesloten, is of wordt verkocht en zal hoogstwaarschijnlijk worden gesloopt. De pastorie aan de Langstraat is ook verkocht. En het jeugdgebouw aan de Langstraat is gesloopt waarna op deze plek een modern en functioneel protestants kerkelijk centrum wordt gebouwd. In de gevel van dit nieuwe centrum zal de trapgevel van het negentigjarige jeugdgebouw worden opgenomen. (56-06)

In de media

Uit : De Stentor .d.d. 8 juni 2012

Woningen op plek kerk aan Tuurweide Wijhe

WIJHE - De Lenferink Groep in Zwolle heeft de herontwikkeling van het gebied rondom de kerk aan de Tuurweide in Wijhe op papier rond.

Directeur Carlus Lenferink: "Doel van de investering is op deze locatie woningen te creëren in combinatie met parkeren, op een aanvaardbare schaal die goed past in de omgeving." Nadat groen licht is verkregen van de gemeente, wordt gestart met de herontwikkeling van dit gebied.De omgeving van de voormalige kerk aan de Tuurweide is één van de locaties die ruimtelijk gezien voor herstructurering in aanmerking kwam. "Deze herinrichting biedt voor de gemeente Olst-Wijhe eveneens de mogelijkheid tot verbetering van de ontsluiting van de Tuurweide ter hoogte van de Raalterweg." Het aantal beoogde woningen ligt tussen de 8 en 16 huizen, zowel appartementen als eengezinswoningen. Lenferink: "In het eerste kwartaal van 2009 is de kerk met bijbehorende grond reeds aangekocht. De Lenferink groep heeft Innové Vastgoed (Spencer Schothuis en Bertus Oude Lansink) benaderd om in samenwerking dit project te realiseren. Innové Vastgoed uit Oldenzaal is een landelijk werkende ontwikkelaar die zich richt op de ontwikkeling van woningbouw, commercieel vastgoed en zorgvastgoed. De Ontmoetingskerk van de PKN Gereformeerde Kerk is sinds april 2006 buiten gebruik en zal na jaren leegstand binnenkort plaats maken voor nieuwbouw. Het wachten is op de verstrekking van de bouwvergunning."

Afbeeldingen