Handelingen

Wildervank, Torenstraat 28 - Chr. Gereformeerde Kerk

Uit Reliwiki

Versie door JvN (Overleg | bijdragen) op 6 sep 2022 om 07:40 (aanvulling)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk:
Genootschap: Christelijke Gereformeerde Kerk
Provincie: Groningen
Gemeente: Veendam
Plaats: Wildervank
Adres: Torenstraat 28
Postcode: 9648CT
Jaar ingebruikname: 1912
Architect:
Huidige bestemming: Kinderopvang
Monument status: geen


Geschiedenis

Christelijke Gereformeerde Kerk van Wildervank-Veendam. Kleine neokerk met nieuwere voorgevel en dakruiter.

  • 2013 - Bouwvergunning voor het intern verbouwen van het pand Torenstraat 28 te Wildervank (kadastraal bekend gemeente Wildervank, sectie L nummer 0496)voor het bieden van pleegzorg en het creëren van een bedrijfswoning.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 12 januari 2010.

Vanaf 1 januari 2010 vormen de christelijke gereformeerde kerk (cgk) en de gereformeerde kerk vrijgemaakt in het Groningse Wildervank en Veendam een samenwerkingsgemeente. Dat meldt de nieuwste uitgave van het christelijke gereformeerde weekblad De Wekker.

Sinds 1997 waren er al samensprekingen. Nadat vanaf 2009 alle middagdiensten samen werden gehouden, hebben vanaf 2010 alle diensten gezamenlijk plaats. Om het proces van eenheid te versterken, zullen leden uit beide kerken in zogenaamde huisgroepen bijeenkomen.

De gkv bestaat uit ruim 250 leden en de cgk uit ongeveer 125 leden. Aan de nieuwe gemeente is voor 50 procent ds. J.D. van ’t Zand (cgk) verbonden. Ook is een kerkelijk werker in de gemeente werkzaam.

Omdat geen van de bestaande gebouwen groot genoeg is voor de morgendiensten zullen die in een van de gebouwen van de protestantse gemeente ter plaatse worden gehouden. Het gebouw van de cgk wordt sinds 1 januari niet meer voor reguliere diensten gebruikt.

Uit Reformatorisch Dagblad, 20 april 2010.

De christelijke gereformeerde kerk (cgk) van Wildervank-Veendam en de gereformeerde kerk vrijgemaakt (gkv) van Veendam stemmen er mee in om als samenwerkingsgemeente verder te gaan. In januari gaven de classes al groen licht voor eenwording.

De samenwerkingsovereenkomst zal zondag worden bekrachtigd in een eenwordingsdienst in De Kandelaar aan de Dr. A. Kuyperstraat te Veendam. Ds. P. van den Berg (gkv) en ds. A. C. van der Wekken (cgk) gaan voor in de dienst. De cgk telt ongeveer 120 leden en de gkv circa 260.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur