Handelingen

Wittem, Wittemerallee 34 - Alfonsus en Joannes Nepomucenus: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

(Geschiedenis)
Regel 50: Regel 50:
  
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
Graaf Ferdinand van Plettenberg kocht in 1722 de Vrijheerlijkheid Wittem. Hij liet de Westfaalse architect J.C. Schlaun voor zijn schuin tegenoverliggend kasteel een slotkapel bouwen, en tevens  een kapucijnenklooster. In 1836 namen de Redemptoristen kerk en klooster over en vestigden een priesteropleiding. Boven het hoogaltaar staat de beeltenis van de Napolitaanse stichter van deze congregatie, de H. Alfonsus de Liguori (1696 - 1787). In 1894 grotendeels afgebroken en verbouwd tot [[Wittem, Wittemerallee 34 - Redemptoristenklooster|een gebouw]] met een nieuw kerkfront.
+
Graaf Ferdinand van Plettenberg kocht in 1722 de Vrijheerlijkheid Wittem. Hij liet de Westfaalse architect J.C. Schlaun voor zijn schuin tegenoverliggend kasteel een slotkapel bouwen, en tevens  een kapucijnenklooster. In 1836 namen de Redemptoristen kerk en klooster over en vestigden een priesteropleiding. Boven het hoogaltaar staat de beeltenis van de Napolitaanse stichter van deze congregatie, de H. Alfonsus de Liguori (1696 - 1787). In 1894 grotendeels afgebroken en verbouwd tot [[Wittem, Wittemer Allee 34 - Redemptoristenklooster|een gebouw]] met een nieuw kerkfront.
  
 
==Externe links==
 
==Externe links==
 
* {{Klim|963}}
 
* {{Klim|963}}

Versie van 18 okt 2019 om 15:23


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Alfonsus
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Limburg
Gemeente: Gulpen-Wittem
Plaats: Wittem
Adres: Wittemerallee 34
Postcode:
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1733
Architect: Schlaum, J.C.
Huidige bestemming: Grotendeels afgebroken
Monument status: geen

Geschiedenis

Graaf Ferdinand van Plettenberg kocht in 1722 de Vrijheerlijkheid Wittem. Hij liet de Westfaalse architect J.C. Schlaun voor zijn schuin tegenoverliggend kasteel een slotkapel bouwen, en tevens een kapucijnenklooster. In 1836 namen de Redemptoristen kerk en klooster over en vestigden een priesteropleiding. Boven het hoogaltaar staat de beeltenis van de Napolitaanse stichter van deze congregatie, de H. Alfonsus de Liguori (1696 - 1787). In 1894 grotendeels afgebroken en verbouwd tot een gebouw met een nieuw kerkfront.

Externe links