Handelingen

Zutphen, Schoolstraat 51 - Irenekapel

Uit Reliwiki

Versie door JvN (overleg | bijdragen) op 5 nov 2021 om 19:45
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Irenekapel
Genootschap: PKN Ned. Hervormd Geref. Bond
Provincie: Gelderland
Gemeente: Zutphen
Plaats: Zutphen
Adres: Schoolstraat 51
Postcode: 7205BM
Inventarisatienummer: 12512
Jaar ingebruikname: 1908
Architect: Warnaar, A.
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Kleine kerkzaal zonder toren. In de wijk De Hoven, aan de overkant van de IJssel. De kerk is in 1967 grondig verbouwd.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 4 juli 2006.

De hervormd-gereformeerde evangelisatie Zutphen bestaat vijftig jaar. Dat meldt De Waarheidsvriend. Op 9 juli 1956 werd in Zutphen de Vereniging van Orthodox Hervormden opgericht. Daaraan voorafgaand kwam een aantal mensen uit verschillende kerken bijeen in een bidstond om de zorgelijke ontwikkelingen in prediking en pastoraat aan de Heere voor te leggen, zo meldt het orgaan van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk.

De vereniging begon met het beleggen van doordeweekse kerkdiensten. Ds. H. Hiensch uit Arnhem ging in de eerste dienst voor. Na enige tijd sloot de vereniging zich aan bij de Gereformeerde Bond.

Het gesprek met de centrale kerkenraad van Zutphen verliep vanaf het begin moeilijk. De kerkenraad is tot op de dag van vandaag van mening dat de gemeente een eenheid moet zijn en dat er geen ruimte is voor verschillende stromingen.

Het bestuur van de evangelisatie is echter dankbaar dat er nu al vijftig jaar binnen het kader van de Nederlandse Hervormde Kerk, en sinds twee jaar binnen de Protestantse Kerk, „de mogelijkheid is om kerkdiensten te houden waarin de prediking van Gods Woord plaatsvindt in overeenstemming met de belijdenisgeschriften van de kerk”, zo meldt De Waarheidsvriend.

Op zaterdag 1 juli heeft ds. W.Chr. Hovius uit Apeldoorn, mentor van de hervormd-gereformeerde evangelisatie, een herdenkingsdienst geleid.

Afbeeldingen