Handelingen

Apeldoorn, Egerlaan 15 - De Basis

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Basis
Genootschap: Evangelie Gemeente
Provincie: Gelderland
Gemeente: Apeldoorn
Plaats: Apeldoorn
Adres: Egerlaan 15
Postcode: 7334AD
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname:
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen

Geschiedenis

In Felua gebouw.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 9 september 2008.

De Apeldoornse christelijke gemeente De Basis organiseert sinds kort twee dezelfde diensten op zondagochtend. Doordat per zondag vaak meer dan 450 volwassenen en kinderen De Basis bezoeken, zegt de gemeente genoodzaakt te zijn een tweede dienst te houden.

op de site van de gemeente De Basis

Toen de locatie aan de Egerlaan te klein begon te worden is de Basis in 2010 verhuisd naar een tijdelijke locatie op het Vision Park. In het gebouw op dit oude Philips terrein kreeg de Basis de kans zich verder te ontwikkelen. Voor het eerst zat de kerk in een gebouw dat de hele week gebruikt kon worden. Het wekelijks op- en afbouwen behoorde tot het verleden. Het aantal bezoekers groeide in die periode tot gemiddeld 450 per week. Naast voorganger Peter van der Weerd werd ook Martin Brand toegevoegd als vaste spreker.

Toen door de beheerder werd besloten het gebouw te slopen verhuisde de Basis in 2013 naar een nieuwe tijdelijke locatie aan de Landdrostlaan. Hier groeide het aantal bezoekers naar gemiddeld 700 en ook dit gebouw werd snel te klein. Het verlangen naar een grotere locatie begon opnieuw te groeien en in 2016 verhuisde de Basis naar Gebouw 055.

Inmiddels bezoeken wekelijks zo'n kleine 1.000 mensen de Basis en kijken of luisteren zo’n 500 mensen de diensten via ‘BasisDienst gemist’ op onze site of via de Podcast. En we groeien door.

Dus de locatie aan de Egerlaan is niet meer in gebruik - maar een gebouw aan de Condorweg 1, 7332 AC Apeldoorn is in gebruik sinds begin 2018.

Afbeeldingen