Handelingen

Braamt, Langestraat 18 - O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand (1949 - 2022)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Montferland
Plaats: Braamt
Adres: Langestraat 18
Postcode: 7047AP
Inventarisatienummer: 11138
Jaar ingebruikname: 1949
Architect: Vosman, A.J.M.
Huidige bestemming: woningen
Monument status: Geen

Geschiedenis

De R.K. parochie en kerk in Braamt zijn na de Tweede Wereldoorlog ontstaan. Voorheen kerkte de katholieke bevolking in Zeddam. Het kerkgebouw uit 1949 is een kleine sobere basilicale kerk zonder toren in traditionalistische vormen.

  • 2017 Besloten is om de kerken in Braamt, Kilder, Loil, Nieuw-Dijk, Nieuw Wehl en Stokkum te gaan sluiten. Dat betekent dat voor Pasen 2018 in de betreffende kerken de laatste weekendviering zal zijn en dat binnen 2 jaren de deur van de kerk definitief op slot gaat. De kerken die vooralsnog openblijven (Beek, Didam, ’s-Heerenberg, Wehl en Zeddam) krijgen een bestemming voor de gehele parochie.
  • 2019 - Begin september zijn de laatste stappen gezet voor de concrete onttrekking aan de eredienst van vijf kerkgebouwen. Dit betreft Loil, Nieuw-Dijk, Nieuw Wehl, Braamt en Stokkum. De buitengebruikstelling van de kerk van Kilder verkeert nog in een andere fase.
  • 2022 - In de voormalige Katholieke kerk in Braamt zijn sinds kort zeven appartementen gerealiseerd. Bestaande elementen zoals de hellende daken, kolommen en hoge ruimtes zijn zoveel mogelijk behouden. De appartementen zijn verkocht voor 255.000 tot 305.000 euro.

Orgel

Er is geen orgel aanwezig. Men maakt gebruik van een piano.

Externe link

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur