Handelingen

Delft, Hermesstraat 65 - Levend Water

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Genootschap : VPE (Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten), non-denominational
Gemeente : Delft
Plaats : Delft
Adres : Hermesstraat 65
Provincie : Zuid-Holland
Jaar ingebruikname : 2005
Huidige bestemming: kerk
Naam kerk : Levend Water
Architect : -
Monument-status: geen
Inventarisatie nr : 20779

Geschiedenis

Het gebouw is door de christelijke gemeente Levend Water in 2005 in gebruik genomen als kerk. Het bestaande gedeelte, een voormalige autogarage, is verbouwd tot entree, kantoren, bijzalen en koffieruimte. Tevens heeft The Mall - jeugdwerk van Youth for Christ en Operation Mobilisation - een plek in de bestaande bebouwing gevonden. Naast het bestaande gedeelte is een geheel nieuwe kerkzaal gebouwd. Deze werd opgeleverd in 2008. Deze zaal biedt plaats aan ruim 250 personen. De zaal beschikt over een moderne uitrusting met onder andere een podium en techniek voor een volwaardige band of koor en een doopbad. De christelijke gemeente Levend Water maakte voorheen gebruik van gebouwen van derden.

Onder andere is gebruik gemaakt van het kantoorgebouw aan de Mercuriusweg 1 te Delft en de Lutherse kerk aan het Noordeinde in Delft.

Tijdens het bouwproces is op 10 augustus 2007 een gedeelte van het bestaande gebouw in vlammen opgegaan. De brand ontstond rond half één 's nachts aan de achterzijde van het pand, waar Levend Water voorbereidingen trof voor het aanbouwen van een nieuwe kerkzaal. Hierbij is alle inventaris verloren gegaan. De brand was aangestoken.

Dit kerkgebouw wordt op zaterdagen ook gebruikt door de Zevende-Dags Adventisten.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 20 november 2007.

Begin deze maand heeft de christelijke gemeente Levend Water in Delft de eerste paal geslagen voor de bouw van een nieuwe kerkzaal aan de Hermesstraat. Het kerkgebouw wordt naar verwachting in mei 2008 opgeleverd. De nieuwe kerkzaal biedt plaats aan meer dan 300 mensen. Het gebouw huisvest, behalve de christelijke gemeente Levend Water, ook het jongerencentrum The Mall en het jongerenwerk van Operatie Mobilisatie.

Levend Water is een multiculturele gemeente. Alle diensten van de gemeente worden behalve in het Nederlands ook in het Engels gehouden.

Externe links

Afbeeldingen