Handelingen

Epe, Lange Veenteweg 4a - Hersteld Hervormde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Hersteld Hervormde Kerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Epe
Plaats: Epe
Adres: Lange Veenteweg 4a
Postcode: 8161PB
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2005
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen

Geschiedenis

In Gebouw Koninklijke Harmonie. In gebruik door de Hersteld Hervormde Gemeente Emst-Epe.

Buiten gebruik in 2016, toen in Emst de nieuw gebouwde Hersteld Hervormde Kerk in gebruik werd genomen.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 4 oktober 2005.

De hersteld hervormde gemeente Emst-Epe heeft zondag voor het eerst gekerkt in het gebouw van de Koninklijke Harmonie in Epe. Sinds mei vorig jaar kwam de gemeente samen in Apeldoorn, met de hersteld hervormden uit die plaats. Het gebouw aan de Lange Veenteweg in Epe zal vooral worden gebruikt voor de zondagse erediensten. Voor het verenigingsleven en de catechisatielessen gaan de gemeenteleden naar Vaassen, waar de gereformeerde Tabernakelkerk onderdak biedt.

Onlangs verzocht de kerkelijke gemeente om nieuwbouw op een perceel aan de Vaassenseweg in Emst. Het verzoek werd afgewezen. Het beoogde stuk grond lag in het buitengebied en diende voor agrarische doeleinden. Nu de zondagse diensten zullen plaatshebben in een zaal van de Koninklijke Harmonie, blijft de gemeente zoeken naar een plek waar ze zich definitief kan vestigen.

Uit Reformatorisch Dagblad, 23 december 2008.

De hersteld hervormde gemeente Emst-Epe-Oene-Vaassen-Nijbroek heeft bij de gemeente Epe een verzoek ingediend om een nieuwe kerk te mogen bouwen aan de Brinkerweg in Emst. Eerder al verzocht de kerkelijke gemeente om nieuwbouw op een perceel aan de Vaassenseweg in Emst. Het verzoek werd toen door de burgerlijke gemeente afgewezen. Het beoogde stuk grond lag in het buitengebied en diende voor agrarische doeleinden. Bovendien hoort een kerk in de bebouwde kom, menen Burgemeester en Wethouders.

Op dit moment gebruikt de hersteld hervormde gemeente het gebouw van de Koninklijke Harmonie aan de Lange Veenteweg in Epe voor de zondagse erediensten. De gemeente telt ongeveer 180 leden.

Afbeelding