Handelingen

Huizen, Hooghuizenweg 36 - Vitus

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Vitus
Genootschap: PKN
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Huizen
Plaats: Huizen
Adres: Hooghuizenweg 36
Postcode: 1272CA
Sonneveld-index: 05785
Jaar ingebruikname: 1949
Architect: Barenbrug, S.G.
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Wederopbouwkerk met dakruiter.Gebouwd als RK Kerk.

  • 2014 Aankondiging sluiting kerk in 2014.
  • 2018 Officiële onttrekking aan de R.K. eredienst 1 november 2018.
  • 2020 in gebruik bij De Brug, Pioniersplek PKN.(de eerste samenkomsten vonden plaats in gebouw Silo.

De Brug is een ontmoetingsplek voor jou en mij. Een plek waar we samen zoeken naar wie God is en wat geloven voor jou kan betekenen.

Iedere zondag is er een Ontmoetingsdienst, een samenkomst voor mensen die op zoek zijn naar God. Maar ook voor hen die God al kennen en meer van Hem willen horen en leren. Met elkaar God ontmoeten; dát staat centraal in de Ontmoetingsdienst. Ook als je (nog) helemaal niets van God en de Bijbel weet is het de bedoeling dat jij het gewoon goed kan volgen.

Daarnaast zijn er ook andere activiteiten zoals Eten bij de Brug, waarbij we om de woensdag met elkaar eten. Koffie Creatief voor een creabea ochtend met een bakje koffie en thee om gezellig bij te praten. En zijn er verschillende kringen en cursussen.

In de media

De laatste dienst in de Vituskerk Huizen was op vrijdag 3 februari 2017. Voor de kleine, vaste kern ’vitusgangers’. Sinds maart dat jaar stond het katholieke kerkje aan de Hooghuizenweg 36 leeg. Dat gaat veranderen: vanaf zondag 12 juli gaat De Brug haar wekelijkse ontmoetingsdiensten in de kerk houden. Maandagavond ging de kogel door de kerk en is het huurcontract getekend. De afgelopen jaren hebben kerkbeheerder Hans Meulenkamp en zijn assistent Bert Hauptmeijer hard gezocht naar een nieuwe bestemming voor het geloofshuis. „Er zijn gesprekken geweest met kerkgenootschap ’t Visnet, met een Koptische kerkgemeenschap, er lagen plannen om vijf starterswoningen in de kerk te bouwen, ideeën voor een buurthuis, allemaal niet doorgegaan.” De beheerders hebben zich vooral ingezet voor een nieuwe bestemming met ’behoud van het religieuze erfgoed’. Vertaald naar de kerk: met behoud van de buitenkant van de kerk, de oude bomen in de tuin en waarbij het interieur een nieuw leven kreeg in andere kerken. De afgelopen drie jaar kregen op die manier het orgel, de stoelen, schalen en beelden een nieuwe plek binnen en buiten Nederland.

Orgel

Men maakt gebruik van een elektronisch Monarke orgel.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur