Handelingen

Lunteren, Doctor Kimmijserlaan 28 - Het Witte Kerkje

Uit ReliwikiBezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Het Witte Kerkje
Genootschap: Nederlandse Protestantse Bond
Provincie: Gelderland
Gemeente: Ede
Plaats: Lunteren
Adres: Doctor Kimmijserlaan 28
Postcode: 6741DR
ID nummer: 19401
Jaar ingebruikname: 2007
Architect: na te gaan
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

De in 1928 opgerichte Vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB bouwde in 1943 van oud hout uit De Steeg een kerkje met 65 zitplaatsen. Architect Dinger maakte het ontwerp. Het gebouw is nu op, mede door de vele houtworm. Er zijn plannen gemaakt. Er is geld ingezameld. En na de zomervakantie 2007 is op dezelfde plek begonnen met de bouw van een nieuwe kerk, nu met 150 zitplaatsen. Het wordt een grenenhouten kerkje met rode dakpannen, een klokkentoren en boogramen. (56-06/59-08)

Van de site van deze kerk:

De "Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, afdeling Lunteren" wil een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die zich willen verdiepen in de religeuze dimensie van het leven. Mensen die steeds opnieuw vorm en inhoud willen geven aan hun geloof. Wij laten ons voeden vanuit vrijzinnig-christelijke en religieus-humanistische bronnen. Maar ook durven we de zoektocht te ondernemen naar wat niet-westerse geloofsbronnen, filosofen en mystici te zeggen hebben.

De geloofsgemeenschap is een groeiende groep van leden en begunstigers en telt nu ca. 90 mensen. Zowel uit Lunteren als ook uit Barneveld, Voorthuizen en andere dorpen in de regio.

In 2007 is het nieuwe kerkgebouw aan de Dr. Kimmijserlaan 28 te Lunteren beschikbaar gekomen. Een prachtig gebouw (het "Witte Kerkje") waarin we iedere veertien dagen diensten houden met een breed palet aan gastsprekers.'


Afbeeldingen

Exterieur