Handelingen

Noordwijk, Houtkrocht 2 - Ichthus

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Ichthuskerk
Genootschap: PKN Hervormde wijkgemeente van bijzondere aard
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Noordwijk
Plaats: Noordwijk
Adres: Houtkrocht 2
Postcode: 2201PJ
Jaar ingebruikname: 1970
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Moderne kerk zonder toren in Noordwijk-Binnen. Gebouwd als kerk van het Apostolisch Genootschap. Als zodanig buiten gebruik in 2011/2012.

Het gebouw is overgenomen door de Hervormde Wijkgemeente Ichthus, van Gereformeerde Bond signatuur. (Protestantse gemeente Van Bijzondere Aard Noordwijk)

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 22 oktober 2011.

De hervormde wijkgemeente Ichthus uit Noordwijk heeft serieuze interesse in het kerkgebouw van het apostolisch genootschap in de badplaats. De hervormde wijkgemeente heeft geen eigen kerkgebouw. Op dit moment komt de gemeente ’s ochtends bijeen in de aula van het Northgo College aan de Duinweteringweg in Noordwijk. ’s Middags kerkt de gemeente in de monumentale Oude Jeroenskerk.

Vorige week zijn de leden van de wijkgemeente per brief geïnformeerd over de plannen. Vrijdag en zaterdag was het voor de kerkleden mogelijk om het gebouw van het apostolisch genootschap te bezichtigen.

Of de wijkgemeente daadwerkelijk het kerkgebouw koopt, is nog onduidelijk, benadrukt Van Vliet. „Het laatste woord is uiteindelijk aan de leden. Op een speciale gemeenteavond zal de knoop worden doorgehakt.” Het kerkgebouw van het apostolisch genootschap aan de Houtkrocht in Noordwijk komt vrij doordat de gemeente samengaat met het genootschap in Leiden.

De hervormde wijkgemeente Ichthus telt zo’n 320 (doop)leden. Predikant van de gemeente is ds. F. van Roest.

Uit Reformatorisch Dagblad, 24 mei 2012.

De hervormde wijkgemeente van bijzondere aard Ichthus binnen de protestantse gemeente Noordwijk nam donderdag haar nieuwe kerkgebouw in gebruik. De gemeente kocht het bedehuis aan de Houtkrocht 2 van het Apostolisch Genootschap. Vrijdag kan het kerk­gebouw worden bezichtigd tijdens een open huis. De leden van de wijkgemeente komen uit Noordwijk en uit de hele Bollenstreek van Wassenaar tot Hoofddorp.

Afbeeldingen