Handelingen

Poederoijen, Burgemeester Posweg 3 - Hersteld Hervormde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Hersteld Hervormde Kerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Zaltbommel
Plaats: Poederoijen
Adres: Burgemeester Posweg 3
Postcode: 5307HA
Inventarisatienummer: 19955
Jaar ingebruikname: 2009
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: Geen

Geschiedenis

Verbouwde garage zonder toren.

Orgel

Men maakt gebruik van een elektronisch Johannus orgel, type Vivaldi 25.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 26 mei 2009.

De hersteld hervormde gemeente te Poederoijen en Loevestein neemt op donderdag 11 juni een eigen kerkgebouw in gebruik. De ingebruikname vindt plaats in een eredienst waarin ds. H. van der Ziel, oud-predikant van de gemeente, zal voorgaan.

De hersteld hervormde gemeente kerkt sinds 2004 in het kerkgebouw van de plaatselijke christelijke gereformeerde kerk. Vanaf zondag 14 juni zullen de diensten in het nieuwe kerkgebouw worden belegd.

De nieuwe kerk, een voormalig garagebedrijf aan de Burgemeester Posweg in Poederoijen, is sinds begin 2008 ingrijpend verbouwd. De gevel heeft, mede door de gerealiseerde uitbouw en grote ramen, een metamorfose ondergaan en is herkenbaar als kerkgebouw.

De nieuwe kerk staat naast de pastorie en biedt plaats aan 166 kerkgangers. Dit aantal is door het bijplaatsen van stoelen uit te breiden tot 210. Het gebouw heeft verder twee zalen, een clubruimte en een keuken.

De verbouwing is gerealiseerd door een plaatselijke aannemer. Ook is veel werk verzet door vrijwilligers uit de gemeente. De hersteld hervormde gemeente van Poederoijen en Loevestein telt 225 leden en is sinds juni 2008 vacant.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur