Handelingen

Putten, Kerkstraat 96 - Nieuwe Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Nieuwe Kerk
Genootschap: PKN Hervormde gemeente Putten
Provincie: Gelderland
Gemeente: Putten
Plaats: Putten
Adres: Kerkstraat 96
Postcode: 3882BS
Jaar ingebruikname: 1953
Architect: Bakker, H.
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen
Sonneveld-index: 12118, 20377

Geschiedenis

Gebouwd als Ned. Hervormde kerk. Wederopbouwkerk met dakruiter. Van 2009 tot begin jaren 2010 in medegebruik door de Hersteld Hervormde Kerk.

Orgel

Het orgel is in 1955 gebouwd door de firma J. de Koff & Zoon (Utrecht).

In de media

  • Persbericht PKN 26 maart 2009.

In Putten zijn 780 van de bijna 10.000 leden van de hervormde gemeente overgegaan naar de Hersteld Hervormde Kerk. De voorziening houdt in dat aan de hersteld hervormde gemeente diaconaal vermogen wordt overgedragen. Daarnaast mag de hersteld hervormde gemeente vijf jaar lang kosteloos medegebruik maken van de Nieuwe Kerk te Putten voor twee diensten op zondag en voor het doordeweekse werk.

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 17 november 2009.

De hersteld hervormde gemeente van Putten heeft de vergunning voor de bouw van een nieuwe kerk binnen. Dat bevestigde scriba G. van den Brink gisteren desgevraagd. Tegen de vergunning kan nog wel bezwaar worden gemaakt. De kerk komt aan de Nijkerkerstraat, in de nieuwbouwwijk Bijsteren. Momenteel worden de kerkdiensten gehouden in de Nieuwe Kerk van de hervormde gemeente in Putten. Totdat het eigen gebouw klaar is, zal de gemeente daar blijven kerken. De nieuwe kerk wordt ontworpen door architect Van Beijnum uit Amerongen. Ze krijgt volgens de plannen een toren van 35 meter hoog en ongeveer 800 zitplaatsen. Na verwijdering van een wand kunnen er zo’n 950 mensen in het gebouw. Mocht de gemeente groeien, dan is er nog de mogelijkheid om een galerij te bouwen, die goed is voor 200 zitplaatsen. Als alles volgens plan verloopt kan het kerkgebouw eind 2010 of begin 2011 klaar zijn. De hersteld hervormde gemeente van Putten wordt gediend door ds. Joh. Post en telt ongeveer 1150 leden.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur