Handelingen

Stellendam, Voorstraat 108 - Beth-El Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Beth-El Kerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Goeree-Overflakkee
Plaats: Stellendam
Adres: Voorstraat 108
Postcode: 3251BE
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2017
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Nieuwbouw 2017/2018

Voorgaande kerken


In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 8 februari 2017

Hersteld hervormd Stellendam krijgt nieuwe kerk

De hersteld hervormde gemeente te Stellendam gaat een nieuwe kerk bouwen. Woensdagmiddag plaatste de kerkvoogdij haar handtekening onder de aannemingsovereenkomst.

De nieuwe kerk, die 380 zitplaatsen en enkele zalen gaat tellen, komt aan de Voorstraat in Stellendam. Op die locatie staat nu nog een boerderij. Die wordt de komende tijd gesloopt. De verwachting is dat eind april de eerste paal de grond in kan. In het voorjaar van 2018 zou de bouw afgerond moeten zijn.

Met de nieuwbouw wil de kerkvoogdij „investeren in de toekomst van de gemeente”, zegt A. van Rossum, diaken en voorzitter van de bouwcommissie, desgevraagd. De gemeente, die 738 leden telt, kerkt sinds 2004 in een voormalige supermarkt aan de Voorstraat in Stellendam. „Hoewel we dankbaar zijn voor de goede tijd die we er hadden, is dit gebouw niet toekomstbestendig. Het heeft een laag plafond, weinig zalen en biedt nauwelijks daglicht.”

Het traject om te komen tot nieuwbouw duurde door een bestemmingsplanwijziging ruim twee jaar. De bouw gaat zo’n 1,8 miljoen euro kosten. De gemeente wordt sinds september 2013 bediend door ds. B. D. Bouman.

Afbeeldingen

Exterieur

</gallery>